
Acidul hialuronic | In ultimul timp, o rutina de ingrijire a tenului a devenit o preocupare din ce in ce mai importanta pentru oricine. Orice factor extern, precum stresul, poluarea si alimentatia nesanatoasa afecteaza tenul, motiv pentru care ne aflam intr-o cautare continua de solutii pentru tratarea acestuia.
Unul dintre ingredientele cele mai cautate este reprezentat de acidul hialuronic, utilizat atat in produsele cosmetice, cat si in domeniul medical sub forma de solutie injectabila.
Ce reprezinta acidul hialuronic?
Acidul hialuronic reprezinta un ingredient care incetinste procesul de imbatranire si care contribuie la redarea frumusetea si fermitatea pielii. Un gram de acid hialuronic poate sustine pana la sase litri de apa.
Care sunt avantajele utilizarii acidului hialuronic?
Acidul hialuronic reprezinta un ingredient utilizat atat in produsele cosmetice, cat si in domeniul medical.
Cele mai cunoscute avantaje ale utilizarii acidului hialuronic sunt:
- hidratarea;
- stimularea productiei de colagen;
Tips&tricks pentru alegerea cremelor cu acid hialuronic potrivite tenului tau
Dupa implinirea varstei de treizeci de ani, productia fiziologica de acid hialuronic scade, motiv pentru care aceasta trebuie compensata prin utilizarea produselor de cosmetice cu acid hialuronic. O rutina de ingrijire a tenului zilnica trebuie adaptata pentru fiecare tip de ten in parte, pentru a obtine eficientizarea rezultatelor utilizaii produselor cosmetice.
Tipuri de ten
Specialistii in domeniu numesc patru tipuri de ten:
- tenul normal;
- tenul mixt;
- tenul gras;
- tenul uscat.
Dupa implinirea varstei de 30 – 35 de ani, acidul hialuronic reprezinta un ingredient nelipsit din rutina de ingrijire a pielii. Din cauza faptulu ca prodctia fiziologica a acidului hialuronic scade semnificativ dupa aceasta varsta, aceasta trebuie compensata prin utilizarea acidului hialuronic din alte produse.
Ce este foarte important si trebuie sa cunosti, este faptul ca serumurile sau cremele care contin acid hialuronic se impart in doua mari categorii, si anume:
- cu masa moleculara mare;
- cu masa molecurara mica.
Potrivit specialistilor din domeniu, acidul hialuronic este necesar a fi aplicat pe pielea umeda. In cazul in care este aplicat pe pielea uscata, acesta poate provoca mai mult rau decat sa faca bine, contribuind la deshidratarea pielii mai mult.
Relatia dintre acidul hialuronic si alimentatie
Alimentatia este un alt element foarte important in stimularea productiei de acid hialuronic in organism. In afara ajutorului adus prin utilizarea serurilor si a cremelor, consumarea de alimente bogate in vitamine, in special vitaminele A, C si E, minerale precum magneziu, zinc si acizi grasi Omega 3 ajuta foarte mult in reglarea procesului de secretie a acidului hialuronic in corp.