ghid

ALGO Coin – Ce este Algorand(ALGO) si cum functioneaza? Pareri ALGO

Cand a aparut si ce este Algorand?

Algorand a fost lansata in Iunie 2019 de catre Silvio Micali, profesor la MIT. El a creat aceasta tehnologie cu scopul de a inlatura probleme ce tin de viteza si securitate, astfel incat tehnologia sa ramana descentralizata. In esenta, Algorand este un blockchain open-source, fara nici un fel de restrictii, pe baza caruia oricine doreste poate crea aplicatii si tehnologii noi.

Ce aduce Algorand in plus?

ALGO a capatat popularitate inca de la inceput, fiind o tehnologie stabila si eficienta, orientata spre domeniul tranzactiilor avand o putere de peste 1000 de tranzactii pe secunda. Pe langa acest fapt, fiind o platforma fara restrictii, tot ce ai nevoie ca sa construiesti aplicatii folosind blockchain-ul este o legatura la internet si niste criptomonede ALGO.

Ca metoda de functionare, ALGO foloseste in totalitate tehnologia Proof-of-Stake, deci “recompensele” sunt mai mari cu cat detii la Staking mai multe criptomonede ALGO.

Cum functioneaza tehnologia ALGO?

Tehnologia este construita pe doua nivele unice.

  1. Pe primul layer se pot crea ASAs (Algorand Smart Contracts), adica fiecare companie sau utilizator isi poate crea propria moneda, token, folosind tehnologia ALGO, insa cu mentiunea ca securitatea pe care o va avea token-ul este identica cu cea dezvoltata de Algorand. Acelasi lucru se intampla si in network-ul ETH.
  2. Al doilea layer e rezervat pentru procese complexe, cum ar fi Smart-Contracts mai ample sau dApp-uri (Decentralized Apps).

Este eficient?

Eficienta tehnologiei sta exact in aceste doua layer-uri. Aceste doua layer-uri functioneaza oarecum independent, in sensul ca o aplicatie simpla va functiona pe layerul 1 neaglomerand si cel de al doilea strat. Fiindca network-ul separa aplicatiile in functie de complexitate, tehnologia ruleaza lin si rapid, fara blocaje.

Mecanismul Pure Proof-Of-Stake

Cei de la Algorand au creat o varianta unica a tehnologiei POS(Proof-of-Stake), o varianta mai “curata”, mai pura. Diferenta sta in faptul ca acest PPOS este mai democratic, adica e diosponibil mai multor oameni.

Ca sa ma fac inteles, sa comparam aceasta tehnologie cu POS Ethereum 2.0. Ca sa participi in network-ul ETH 2.0 ai nevoie sa detii la Staking 32 de monede ETH, pe cand pentru tehnologia Algorand ai nevoie de o singura moneda ALGO, deci mult mai multi oameni pot crea folosind tehnologia Algorand decat Ethereum 2.0

Date ALGO

In total exista 10 miliarde de monede dintre care aproximativ 6.2 miliarde sunt in circulatie.

Criptomoneda ALGO poate fi achizitionata de pe cam toate exchange-urile cunoscute cum ar fi: Binance, Coinbase, KuCoin, Gate.io, Kraken etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort