ghid

ARDA, noul toolkit al celor de la Elrond! La ce ajuta? Pareri ARDA

ARDA – Elrond Toolkit

Arda este noul toolkit al celor de la Elrond, proiect care a castigat concursul Maiar DEX battle of Yields si aduc noi imbunatatiri ecosistemului Maiar Exchange.

Arda a fost creat de doi francezi: Lucas Williems si Jacob Leygonie.

Pe scurt, Arda eficentizeaza anumite operatii de tranzactionare putand face anumite operatii folosind efectiv mai putine tranzactii. Pe langa eficientizare, Arda creeaza un ecosistem mult mai usor de utilizat astfel incat si utilizatorii care nu au cunostinte mari in tech sa se poata bucura de ecosistemul Elrond.

Sa luam pe rand toate facilitatile pe care Arda le aduce:

Board

Arda Board este pagina principala a aplicatiei unde poti vizualiza toate monedele pe care le detii in wallet-ul Elrond, cum ar fi:

 • eGLD, MEX, USDC
 • EGLD-MEX LP
 • Monedele depuse la farming
 • NFT-urile
 • Swap

Swap

Arda Swap iti ofera sansa sa convertesti single token-urile (eGLD, MEX, USDC) sau token-urile de til LP intr-o singura tranzactie. Daca ar fi sa facem aceste convertiri manual ar fi necesar sa efectuam 4 tranzactii si sa deschidem multiple pagini web pentru a finaliza tranzactia.

Insa cu Arda Swap totul se face intr-un singur pas:

De exemplu, daca vrei sa convertesti MEX in USDC, Arda Swap va face convertirea intr-un mod automat – adica converteste MEX in eGLD, iar eGLD in USDC.

Daca conversia e intre token-urile single, nu se adauga nici un fel de cost aditional. Insa daca convertesti spre exemplju MEX in EGLD-MEX LP atunci va fi o taxa de 0.18%. Aceste taxe sunt colectate de cei de la Arda si reinvestite in dezvoltarea proiectului.

Compound

Arda Compound iti ofera posibilitatea sa iti retragi castigurile din farming printr-un singur click. Daca acest lucru ar fi facut manual ar fi necesitare 5 tranzactii, insa datorita tehnologiei Arda acest lucru este facut intr-una singura.

Ca si pentru Swap, pentru retragerea de single token-uri taxa este 0, insa pentru EGLD-MEX LP taxa este de 1,8 %

Charts

 • Arda Charts iti ofera posibilitate sa analizezi grafice pentru eGLD, MEX si RIDE.
 • Arda Charts foloseste interfata TradingView folosita de majoritatea site-urilor de exchange.
 • Interfata este usor de folosit fiind foarte intuitiva.
 • Arda Charts iti ofera posibiliatea sa analizezi mai multe perechi de monede, sa setezi intervalul in care vrei sa vezi evolutia monedei, etc.

Pe langa acestea, Arda iti pune la dispozitie si o optiune de a salva setarile de vizualizare a graficelor, astfel incat nu va trebui de fiecare data sa refaci setarile.

Securitate

Pentru a folosi Arda Board va trebui sa conectezi wallet-ul Maiar la aplicatie, insa Arda nu va avea acces la fondurile tale, deci este sigura.

In ceea ce priveste Arda Swap sau Compound, securitatea este la cel mai inalt nivel folosindu-se de o metoda de protectie numita “slippage tolerance”. Pe scurt, monedele tale sunt in siguranta, mai ales ca tehnologia Arda a fost verificata de cei de la Elrond, deci nu avem motive de ingrijorare privind acest aspect.

Pe langa aceste facilitati, Arda mai are in vedere anumite optiuni care vor fi implementate in urmatoarea perioada:

 • Ledger Connection: permite conectarea unui Ledger
 • Arda Discover: va fi o platforma unde vei putea afla informatii despre cele mai noi monede sau NFT-uri construite pe platforma Elrond

In concluzie, toolkit-ul Arda este un program de eficienta a tranzactiilor pentru Maiar exchange, avand niste caracteristici care simplifica mult trading-ul monedelor construite pe Elrond.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort