ghid

Bitcoin ilegal in China – Ce se intampla? Cum ne afecteaza?

Banca centrala din China a anuntat recent ca toate tranzactiile de criptomonede, inclusiv Bitcoin, reprezinta activitati ilegale.

Motivele pentru aceasta decizie sunt:

  • volatilitatea pietei, investitia in crypto putand aduce pe langa castiguri si pierderi financiare;
  • Consumul imens de energie in ceea ce priveste minatul de criptomonede, China avand in momentul de fata o criza masiva de energie;
  • Pana in 2050, China doreste sa devina o tara “verde” in ceea ce priveste consumul de energie;
  • China fiind o tara semi-comunista, guvernul dorea controlul total asupra pietei financiare din China, ceea ce este incompatibil cu lumea crypto

Inca din 2019, China a interzis tranzactiile de crypto, insa acestea erau inca posibile folosind exchange-uri din afara Chinei. Insa, de acum incolo toata bancile din China sunt nevoite sa respinga orice transfer bancar ce are legatura cu criptomonedele.

Cum afecteaza aceasta decizie lumea crypto?       

Piata crypto din China este sau mai bine zis a fost una dintre cele mai mari piete din lume. Doar in cateva ore dupa ce China a anuntat noua legislatie in privinta crypto, piata a scazut cu 9 procente, acestea insumand aproape 188 de miliarde de dolari.  

  • Pretul Bitcoin-ului a scazut cu mai bine de 2000 de dolari
  • Majoritatea exchange-urilor din China au dat faliment
  • Multe companii din China sunt in pragul falimentului fiindca o mare parte din asset-uri erau in crypto
  • Multe procente din minatul Mondial de crypto era in China, iar acum cu noua lege, aceasta practica are de suferit, rezultatele vazandu-se in preturile scazute; Unele companii din Europa sau America ofera castiguri mai mari pentru oricine se apuca de minat crypto cel putin pana cand aceasta criza dispare.

Cum va afecta pe viitor piata crypto?

Intr-o postare oficiala, Ganesh Viswanath Natraj, profesor de finante la Warwick Business School afirma ca aceasta hotarare a Chinei va avea un impact pe termen scurt asupra lumii crypto, iar pe termen lung problemele vor disparea si preturile se vor normaliza.

In esenta, aceasta hotarare a adus mici schimbari asupra preturilor crypto, insa este ceva de moment, deci nu trebuie sa ne impacientam sau sa vindem irational. Lucrurile vor reveni la normal mai repede sau mai tarziu.

Moment oportun pentru investitia in crypto

Fiindca preturile au scazut, acest moment poate fi oportum pentru oricine vrea sa investeasca in crypto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort