Brașovul și împrejurimile sale sunt o adevarata destinatie turistica, plina de obiective turistice istorice cat si multa natura.
Mai jos gasiti aventura noastra in Brasov, cateva dintre principalele atractii turistice si imprejurimi.
ZIUA 1
Castelul Bran
Am inceput excursia cu cateva atractii turistice din jurul Brasovului mai exact Castelul Bran unul dintre cele mai faimoase castele din Romania fiind cunoscut in intreaga lume sub denumirea si de „Castelul lui Dracula”.
La mai putin de 30 de kilometri de Brasov la intrarea în pasul Rucăr-Bran gasim Castelul înconjurat de vârfurile munților Bucegi și Piatra Craiului.
Acesta este construit pe o stâncă, si adăposteşte în prezent muzeul Bran si se intinde pe cele patru etaje ale sale.La terminarea turului se poate opta pentru o coborare cu un lift numit „Tunel Timpului”.
Noi am achizitionat biletele online evitand astfel sa pierdem timp la casa de bilete. Biletele se pot achizitiona direct la ei pe site
Pretul unui bilet pentru adulti este de 70 lei.
Castelul groazei
Apoi am vizitat Castelul groazei, o experienta unica si „infricosatoare” care nu trebuie ratata.
La intoarcere spre Brasov ne-am oprit la Cetatea Râșnov.
Cetatea este în curs de reabilitare. Se vizitează grădina Cetăţii, accesul vizitatorilor fiind GRATUIT.
Fortificatia de pe stânca Dealului Cetății din Râşnov, prima cetate medievală la Râșnov a fost construită de sași și cavalerii teutoni 1211 cât a durat stăpânirea cruciată în Ţara Bârsei, iar după alungarea cruciaţilor, cetatea din lemn și pământ a fost reconstruită în una din piatră.Aceasta fortăreață medievală se afla la 15 km de Brașov.
Acesul catre cetate se face din parcarea cetatii sau cu un ascensor inclinat,pretul acestuia fiind de 30ron/adult.
Dino Park
In imediata apropiere se afla si Dino Park, situat pe Strada Cetății, în apropiere de Cetatea Râșnov, parcul are o suprafață totală de 4 hectare și este o zonă de agrement și un muzeu în aer liber.
Brașov
Intorsi in Brasov la cazarea noastra All Season Studios una dintre cele frumoase si elegante cazari, in apropierea centrului vechi, la 10 min de mers pe jos de Piata Sfatului. Recomandam cu mare drag aceasta cazare!
Brasov este resedinta judetului cu acelasi num si este situat in estul-centrului Romaniei, la poalele dealului Tampa, a fost fondat în secolul al XIII-lea de către coloniștii sași.
Orașul sa dezvoltat in Evul Mediu si a devenit un centru comercial important. Sașii au avut o prezență semnificativă și au lăsat o amprentă puternică în arhitectura orașului.
Biserica Neagră și Casa Sfatului sunt exemple notabile.
Se cunoaste in arhitectura și cultura orașului Brasov influenta puternica Austro-Ungara deoarece acesta a facut parte in sec al XIX-lea din Imperiul Austro-Ungar.
Piața Sfatului
Este centrul istoric al Brașovului, a reprezentat si reprezinta in continuare un important centru comercial, social și cultural. Marginita de cladiri frumoase, cu o priveliste superba asupra muntelui Tampa si mereu animata, gasim aici numeroase restaurante. Astazi, nu ai cum sa vii in Brasov fara sa treci macar o data prin Piata Sfatului. Este o destinatie obligatorie, fie si daca vii doar ca sa ii admiri aspectul medieval, sa te relaxezi la o terasa.
Biserica Neagră
Biserica Neagra a fost construita in stil gotic, si domina orasul Brasov cu dimensiunile sale. Numele bisericii a fost initial Sfanta Maria, acesta a fost schimbat ulterior in Biserica Neagra in anul 1689, atunci cand zidurile sale au fost innegrite de fum.
Bastionul Graft
Bastionul Graft a fost construit în perioada 1515 – 1521 pentru a asigura comunicația apărătorilor din Turnul Alb cu cetatea. În acest scop dispunea de o poartă mobilă. De formă dreptunghiulară, având la bază o grosime de circa 4 metri, fortificaţia este prevăzută cu guri de tragere cu închizătoare de lemn şi guri de turnare. Cetatea Brasovului detinea opt bastioane, Bastionul Graft fiind unul dintre ele.
Turnul Alb
Turnul Alb a fost construit între anii 1460 și 1494. Turnul Alb este și astăzi impunator prin masivitatea sa arhitectonica.
Poarta Șchei
Poarta Șchei construita in anul 1828 este singura poartă care a supraviețuit integral din vechea cetate a Brasovului. A fost parte a zidului sud-vest, in prezent fiind declarată monument istoric.
Strada Sforii
Strada Sforii a treia cea mai îngustă stradă din Europa cu o latime a străzii ce variaza între 1,11 și 1,35 m si o lungime de 80m face legătura între străzile Cerbului și Poarta Șchei.
Exista si o legenda asupra acestei stradute si anume Legenda indragostitilor se spune ca tinerii indragostiti care se saruta pe Strada Sforii sunt destinati sa ramana impreuna toata viata.
Dealul Tampa
Dealul Tampa Dacă ai fost vreodată în Brașov, nu se poate să nu fi remarcat literele în stil hollywoodian de pe dealul care din centrul orașului.
Acest deal este de fapt un munte înalt de 960 de metri. Se numește Tâmpa și face parte din masivul Postăvaru. Este o rezervație naturală care găzduiește numeroase specii protejate de plante și animale.
Construit în jurul Muntelui Tâmpa, care se ridică mai bine de 400 de metri deasupra Brasovului. Panorama din vârf este uimitoare.
Ca sa ajungi sus pe Tâmpa poti opta pentru o urcare cu telecabina iar pretul acesteia este de 25 lei TUR-RETUR/ adult sau la pas pe una dintre potecile ce pornesc din diferite părți ale orașului.
Brașovul oferă o varietate de localuri pentru distracție nocturnă, în special în zona Piața Sfatului. Aici poti gasi unele dintre cele mai bune restaurante Dei Frati Restaurant, Next Door Restaurant, Am Rosenanger, Prato Restaurant, Casa Hirscher, Velocità Brașov unele sunt foarte cautate si trebuie facuta rezervare chiar si cu 2-3 zile in avans.
ZIUA 2
Noi am inceput ziua pe un traseu montan. Mai exact Canionul 7 scari. Brașovul este înconjurat de peisaje montane spectaculoase, oferind numeroase trasee de drumeții.
Canionul 7 scari
Canionul 7 scari este un defileu săpat în calcare pe partea vestică a munților Piatra Mare. Scările au înălțimi între 2 și 10 metri și ne conduc într-un labritint stâncos foarte spectaculos. Lungimea lor este de 160 metri cu o diferență de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 948 metri. Tot aici se gaseste si cea mai lunga tiroliana din tara. Aproximativ 4000 de metri de cablu, 37 de tronsoane pentru adulti si copii.
Necesita echipament montan (ghete, haine adecvate, provizii de apa si mancare)
Cetatuia de pe Straja
Cetatuia de pe Straja a fost o fortificație importantă de apărare, situată însă în afara Cetății Brașovului, cu scopul de a împiedica atacarea și mai ales bombardarea acesteia de pe înălțimile din jur.
Brasovul îmbina frumusețea sa medievală cu activitatile contemporane, făcându-l un loc special si o destinație indragita de turistii romani cat si cei straini.
ZIUA 3
Pornind de la Brasov am continuat drumul spre Curtea de Arges pentru a urca spre Balea Lac facand o oprire pe Barajul Vidraru.
Barajul Vidraru
Unul dintre cele mai cunoscute drumuri din Romania.
Transfagarasan
Transfagarasan strabate muntii Fagarasului, si are o lungime totala de 151 km.
Acesta incepe din localitatea Bascov, judetul Arges si se termina in localitatea Cartisoara, judetul Sibiu.A fost construit sub indrumarea lui Nicolae Ceausescu si a fost finalizat in anul 1974.
Circulatia autoturismelor este permisa in lunile iunie – octombrie, in restul lunilor drumul fiind inchis datorita conditiilor meteo între kilometrul 104 (Piscu Negru) și kilometrul 131 (Bâlea Cascadă)
Se mai poate ajunge la Balea Lac pe una dintre cele mai spectaculoase instalații pe cablu din România, peste cel mai celebru drum din România, Transfăgărășan.
Mai multe detalii la ei pe site https://balealac.ro/telecabina/
Lacul Balea
Aici gasim Lacul Balea in mijlocul unuia dintre cele mai frumoase regiuni montane din Carpați.
Cabana Bâlea Lac este situată lângă un lac glaciar. Fiind direct accesibilă din legendarul drum Transfăgărășan, la o altitudine de 2034 de metri deasupra nivelului mării, cabana oferă si cazare conform standardelor internaționale.
Noi am continuat traseul spre Sibiu, articolul il poti gasi aici Sibiu si împrejurimile lui - Castelul Corvinilor daca vrei sa te inspiri in continuare pentru un traseu mai mare, sau te poti limita la un circuit de 3 zile in Brasov si imprejurimile lui.
Comentarii