ghid
, , , , , , , , ,

Budapesta: Perla Dunarii │Obiective turistice │

Budapesta se numără în topurile celor mai frumoase orașe din Europa. Perla Dunării, cum este considerată, oferă o selecție de muzee, băi termale, parcuri și clădiri, ale căror frumusețe a fost consemnată în lista patrimoniului UNESCO. Capitala Ungariei este locul perfect care demonstrează că un oraș frumos poate împleti atât splendoarea istorică și culturală, cât și distracțiile moderne

TRANSPORT SI CAZARE

Pentru a ajunge în Budapesta ai la dispoziție mai multe variante. Avionul poate fi prima la care te gândești. Trebuie insă știi că nu sunt multe zboruri directe din România spre Budapesta, iar un zbor cu escală, dus-întors, poate ajunge la 200€. O altă variantă este trenul, iar în funcție de locul din care plecați, biletul costă între 15-50€ (doar dus), sau autocarul (cu prețuri dus-întors între 20-70€). Desigur, fiind la o distanță mică, poți alege oricând să mergi cu mașina personală.
Ofertele de cazare în Budapesta sunt numeroase, iar în funcție de buget te poți caza la hoteluri de 2-5 stele. Cele mai reduse prețuri pornesc de la 25€ pentru o noapte într-o cameră de 2 persoane. Pe parcursul călătoriei ai mai multe modalități de deplasare.

Transportul în comun e compus din autobuze, troleibuze, dar și metrou. Îți poți comanda și un taxi sau poți închiria o mașină, iar dacă dorești o călătorie mai ecologică poți închiria o bicicletă. Pentru a te plimba pe Dunăre poți alege o croazieră pe Dunăre, cu prețuri de la 3€.
Pont: pentru 20€ te poți bucura de Budapest Card, un card care îți oferă gratuitate la transportul în comun, dar și intrări libere la 19 muzee, Băile Lukacs, alături de o reducere de 50% la alte atracții turistice.

OBIECTIVE TURISTICE

Castelul Buda

Castelul Buda trebuie să fie primul pe lista de obiective a fiecărui turist. Clădirea din secolul XII combină o multitudine de stiluri arhitecturale (romanic, gotic și baroc) cu o paletă largă de culori vii. Tot aici vei putea vizita și Galeria Națională Maghiară, Muzeul de Istorie sau Biblioteca Națională Széchény. Asa vei bifa mai multe atracții într-un singur loc. Biletul pentru Castel pornește de la 6€, însă se poate cumula cu prețurile pentru obiective găsite aici.

Marea Sinagogă

Dacă îți dorești să explorezi o altă clădire fascinantă, Marea Sinagogă este ceea ce cauți. Pentru un bilet de la 20€ poți admira a doua cea mai mare sinagogă din lume, o bijuterie arhitecturală. Aici se află un muzeu, un mausoleu, o grădină și mai multe monumente.

Sinagogă, Biserica, Budapesta, Religie, Biserică

Faleza Dunării

Pentru a descoperi de ce capitala Ungariei este numită Perla Dunării, trebuie să faci o plimbare pe Faleza Dunării. Promenada veche de secole se întinde între 2 poduri splendide (Podul Elizabeta și Podul cu Lanțuri). Aici te vei putea bucura de frumusețea fluviului, dar și de arhitectura clădirilor. Mai mult, lângă Palatului Parlamentului (un alt loc ce merită vizitat) se găsește memorialul „Pantofii de pe Faleza Dunarii“, dedicat evreilor uciși în Al Doilea Război Mondial.

Băile Termale Szechenyi

Deoarece Budapesta este renumită în lume și pentru spa-urile sale, trebuie să vizitezi băile termale, cele mai populare fiind Băile Termale Szechenyi. Pentru 25€ vei putea petrece o zi de relaxare în apa caldă din bazinele din interior sau exterior, cu tematici diferite, de la cele tradiționale, la cele speciale (de aventură, hidromasaj, înot sau drift). Lista facilităților este lungă, iar turiștii se pot bucura de saune, camere de aburi, și chiar masori. Chiar clădirea este una care merită văzută, îmbinând elemente art nouveau și baroce.

MANCARE

Deși îți vor suna cunoscute lucrurile pe care urmează să le recomandăm, garantăm că ele merită încercate, căci versiunea lor autohtonă nu se compară cu ceea ce ai încercat în România. Este deja subînțeles că primul lucru din listă va fi gulașul.

În Budapesta îl vei găsi în meniul oricărui restaurant, iar localurile au chiar rețete proprii. Același lucru se poate spune și despre renumitul langoș, pe care îl poți găsi fie în forma sa clasică, fie reinventat, cu garnituri diversificate. Iar pentru a savura și desertul, redescoperirea culinară trebuie neapărat să se încheie cu un kürtőskalács.
La capitolul „de băut”, vă recomandăm New York Cafe, recunoscută drept cea mai frumoasă cafenea din lume. Vei putea savura o cafea în clădirea istorică, care te poartă în vremurile apuse, pe ritmuri de jazz, simțindu-te ca un aristocrat. Poate vei fi reticent în privința prețurilor (căci un espresso pornește de la 6€, iar o limonadă de la 9€), însă cu siguranță experiența în sine își merită toți banii.

Iar pentru cei care doresc să exploreze orașul și noaptea, în Budapesta sunt populare Ruin Bar-urile, baruri liniștite aflate în clădiri părăsite, cu pereți colorați și oamen prietenoși.

CUMPARATURI

Dacă nu îți dorești să pleci cu mâna goală din oraș, trebuie să mergi în Piața Centrală („Kozponti Vasarcsarnok„). Poate nu vei găsi aici lanțuri cunoscute de magazine, însă tarabele localnicilor îți vor atrage singur atenția. Este locul perfect pentru produse artizanale și suveniruri handmade, ba chiar aici te poți bucura și de mâncarea tradițională făcută de bunicuțe.

Așadar, aflată la o aruncătură de băț de noi, Budapesta merită cu siguranță vizitată! Orașul are mult mai multe lucruri de oferit decât te-ai aștepta, indiferent dacă cauți cultură, istorie, relaxare sau distracție, în orice perioadă a anului.

TRANSPORT:

CAZARE:

ATRACTII TURISTICE SI ALTELE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort