ghid

Campionatul Mondial de Dota 2 2021 va avea loc la Bucuresti, pe Arena Nationala!

Turneul The International 10 Dota 2 se va desfasura in perioada 7-17 octombrie pe Arena Nationala din Bucuresti, au confirmat cei de la Valve pe pagina oficiala de Twitter.

Desfasurarea Campionatului Mondial de Dota 2 la Bucuresti

Faza grupelor va avea loc în perioada 7-10 octombrie, iar faza principala va incepe pe 12 octombrie. Apoi, pe 17 octombrie, cele mai bune doua echipe de Dota 2 din lume se vor confrunta pentru castigarea trofeului Aegis si partea leului din fondul de premiere de 40 de milioane de dolari disponibil.

Printre remarcile celor de la Valve despre Romania si Bucuresti: „Suntem recunoscatori pentru parteneriatul pe care l-am format cu România si orasul București si așteptăm cu nerabdare sa ne adunam cu comunitatea globala Dota 2”.

Cum a ajuns Romania sa gazduiasca acest campionat Mondial de Dota 2?

The International 10 Dota 2 trebuia initial sa aiba loc la Stockholm, Suedia si sa se desfasoare in perioada 5-15 august.

Cu o luna inainte de data de incepere, Valve a anuntat ca guvernul suedez a decis sa nu recunoască sportivii de jocuri electronice ca sportivi, iar din motive de pandemie policita face incredibil de dificil pentru echipe sa obtina o viza cu preaviz scurt pentru a participa la acest turneu. Datorita acestor schimbări, Valve a decis ca va muta turneul in alta parte.

Aici a intervenit consilierul General al Municipiului Bucuresti din partea USRPLUS, Nicorel Nicorescu, care a luat legatura cu cei de la Valve si le-a propus Arena Nationala din Bucuresti.

Ce inseamna acest turneu pentru Bucuresti

Acest proiect cu un impact puternic, face ca Bucurestiul sa incaseze nu mai putin de 500.000 de euro doar din pretul inchirierii arenei – ca referinta, pentru concertul Metallica de pe aceeasi Arena Nationala s-au incasat 28.000 euro pentru 7 zile. Acum suma este de 18 ori mai mare!

In plus, vor mai fi alte milioane pe care zecile de mii de participanți le vor consuma in Bucuresti.

Ce inseamna acest turneu pentru Romania

Premiile oferite la acest concurs vor însuma circa 40 milioane de dolari, premii ce se vor acorda prin România, așadar statul român va încasa cel puțin 10% din suma totală.

Cu sau fara spectatori

Nu este clar daca The International 2021 va avea un public live, iar probabil ca acest lucru nu va fi confirmat decat mai aproape de eveniment din cauza masurilor pentru prevenirea si combaterea efectului pandemiei de COVID-19.

Arena Națională din Bucuresti, cu 55.000 de locuri, va fi cel mai mare loc care va gazdui vreodata un turneu Dota 2, depasind cu mult capacitatea altor arene care au găzduit acest turneu, cum ar fi Arena Mercedes-Benz din Shanghai și KeyArena din Seattle, care au avut aproximativ 18.000 de locuri. Dat fiind faptul ca se va desfasura pe stadion, in aer liber, creste sansele sa avem public pe stadion la The International 2021, intrucat stadioanele de fotbal permit ventilarea si distanțarea sociala care poate mentine fanii in siguranta. Totusi, o confirmare oficiala va veni din partea celor de la Valve.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort