ghid

Carbuni de narghilea | Care sunt cei mai buni carbuni pentru narghilea?

Carbuni de narghilea

Carbuni de narghilea | Dupa cum probabil stiti deja, narghileaua (Shisha) este un instrument de fumat oriental, bazat pe 2 procese principale – incalzire si  vaporizare, de obicei, a tutunului aromat. Fumul este trecut printr-un vas de apa, adesea din sticla, inainte de inhalare.

Carbunele este cel care face sa se intample totul in narghilea. Fara caldura, nu avem fum si doar am aspira aer printr-o teava de lux. Acesti carbuni sunt de doua feluri: carbuni naturali si carbuni autoaprinzatori (artificiali).

Sa incepem cu un sfat foarte simplu: carbunele tau trebuie sa fie complet aprins inainte de a ajunge in suport! Carbunii partiali aprinsi au ca rezultat arome urat mirositoare insotite de fum aspru si toxic ce elibereaza substantele chimice ale carbunilor artificiali.  Asigurati-va ca aveti carbunii complet aprinsi si acoperiti cu cenusa pe toate partile!!

Care sunt cei mai buni carbuni pentru narghilea?

Asta este mai mult o chestiune subiectiva. Carbunii autoaprinzatori (artificiali), se aprind in maxim 20 de secunde si sunt mai convenabili. Cu toate acestea, li se adauga adesea arome si substante chimice daunatoare si au un pret mai mare.

Carbunii naturali se aprind mai greu dar nu au niciun compus chimic adaugat sau arome si pe langa asta timpul de folosire este mai indelungat.  Carbunii naturali sunt de obicei cea mai buna alegere pentru cei care fumeaza narghilea.

Carbunii naturali care se folosesc des sunt carbunii de narghilea din cocos. Carbunele de cocos a devenit popular fata de alte forme de carbuni naturali, deoarece sunt uniformi, siguri si inmagazineaza mai multa caldura intr-o cantitate mai mica.

Ai nevoie de mai multe detalii pentru a te lamuri?

Carbunii naturali

Avantaje carbuni naturali – Carbunele natural de buna calitate nu adauga aroma fumului si arde foarte curat, emanand mai putin monoxid de carbon. Acesta are un miros mai slab la aprindere iar timpul de ardere este de pana la 120 de minute.

Dezavantaje carbuni naturali – Pentru ca nu au alte substante inflamabile in compozitie, acestia au nevoie de mai mult timp pentru a se aprinde si necesita o sursa de caldura constanta, cum ar fi un foc de tabara sau un arzator.

Carbunii autoaprinzatori

Avantaje carbuni autoaprinzatori – Incep sa arda foarte repede in mai putin de un minut. Unii pot fi aprinsi cu usurinta cu un singur chibrit sau cu ajutorul unei brichete.

Dezavantaje carbuni autoaprinzatori – Costa mai mult decat carbunii naturali. Unii din ei adauga o aroma nedorita tutunului. La aprindere se elibereaza un miros neplacut sau subtante toxice.

Pentru achizitionarea carbunilor de narghilea va recomandam acest magazin online de narghilea, gasiti atat carbuni autoaprinzatori cat si carbuni naturali, 100% din coaja de cocos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort