ghid

Care este cea mai buna dieta?

Adevărul este că nu există o dieta care să funcționeze pentru toată lumea. Cea mai bună dieta este cea de care te poți ține, oferă rezultate și se potrivește propriului stil de viață.

Cum să alegi?

Ce ar trebui să ai în vedere atunci când decizii să începi un stil de viață sănătos?

Tipul corpului – Pe măsură ce atingi diferite etape ale vieții, hormonii tai se schimbă și tipul de corp poate fi afectat. Acest lucru se poate întâmpla, de exemplu, în adolescență sau în menopauză / andropauză.

Există 3 tipuri de corp: Ectomorph, Mesomorph și Endomorph. Înainte de a-ți schimba obiceiurile alimentare, este foarte important să știi care este tipul tău de corp.

Cunoscându-ti exact tipul de corp, vei putea ajusta aportul de carbohidrați, proteine ​​și grăsimi pentru a maximiza obiectivele pe care doresti să le atingi.

Bugetul – O dietă sănătoasă înseamnă ingrediente de calitate organică și ustensile de bucătărie. Un set de oale sub presiune care economisește energie ar putea fi o investiție bună și iti va economisi mult timp și bani. La fel, cumpărarea de produse proaspete de la fermierii locali este mai ieftină și mai durabilă.

Nevoile personale – Gândieste-te la dietele pe care le-ai încercat anterior, care nu au funcționat, la starea de sănătate sau la orice restricții medicale și la preferințe, cum ar fi dietele pentru pierderea în greutate sau creșterea musculară.

O dietă adecvată ar trebui să fie ușor de urmat și plăcută, ar trebui să devină un stil de viață.

Cum ar trebui sa fie o dieta sanatoasa?

  • Echilibrata – Ar trebui să includă substanțe nutritive de care organismul are nevoie. Nu poți reduce toate caloriile sau mânca numai cantități mari de proteine; ar putea provoca probleme nutriționale grave. O dietă sănătoasă nu este restrictivă și nu necesită un aport excesiv de grupe de alimente.
  • Flexibila – Un plan de dietă flexibil trebuie să fie variat și să includă indulgențe ocazionale rezonabile. Ar trebui să conțină alimente ușor de găsit și mese ușor de preparat.
  • Activitate fizică – Fiind atent la cât de mult mânanci, te va ajuta să iti controlezi greutatea, dar a fi mai activ fizic este, de asemenea, foarte important în pierderea în greutate. Exercițiile fizice pot reduce riscul de boli de inimă, diabet și pot îmbunătăți imunitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort