ghid

Care este cel mai bun Exchange de criptomonede? Analiza taxe si dobanzi

Ce este un Exchange de criptomonede?

Exchange-ul de criptomonede este o platforma, un website sau aplicatie mobila care ofera posibilitatea de a face tranzactii cu criptomonede, de a cumpara, vinde sau schimba criptomonede, functionand pe principiul unui Exchange conventional de monede traditionale, avand comisioanele aferente. Totusi, unele Exchange-uri ofera si posibilitatea unui deposit, iar unele dintre Exchange-uri oferind dobanzi generoase, insa ramane la latitudinea investitorului cu ce abordare doreste sa mearga mai departe: investitie pe termen lung sau tranzactii zilnice.

Daca va intrebati care ar fi cel mai bun  Exchange pe care sa tranzactionati sau sa faceti deposit de criptomonede, ati ajuns la locul potrivit. Vom discuta despre diferentele dintre cele mai mari Exchange-uri de criptomonede dar in principal de comisioane si dobanzi pentru ca sunt principalii factori pe care oricine ce doreste sa investeasca in criptomonede ii urmareste.

Care este cel mai bun Exchange pentru tranzactionare de criptomonede?

Trebuie sa recunoastem ca toti urmarim ca Exchange-ul sa fie cat mai ieftin la tranzactionarea criptomonedelor, insa totodata trebuie sa tinem cont de un factor foarte important si anume securitatea.

Sunt o gramada de Exchange-uri care promit comision de 0% pe tranzactii insa nu ofera niciun fel de securitate, prin urmare s-ar putea ca toate economiile noastre in criptomonede sa ne fie foarte usor furate in timpul sau dupa tranzactie, asa ca va indemn sa fiti extrem de precauti cand alegeti Exchange-ul de tranzactionare criptomonede.

Totusi, sunt multe Exchange-uri cu taxe foarte mici si extrem de sigure, de asemenea, iar in ceea ce urmeaza vreau sa va prezint cele mai bune Exchange-uri in materie de comisioane, dobanzi si securitate. Toate cele mentionate mai jos stau excelent la capitolul securitate.(SAFU, 2FA, etc..)

1. BINANCE – cel mai echilibrat

Binance este cel mai folosit si cunoscut Exchange de criptomonede in momentul de fata si este cel mai ieftin in acelasi timp.

 • Comision pe tranzactie – pana la 0.1%, dar in majoritatea cazurilor in jurul a 0.05%
 • Comision depozit 
  • depozit SEPA – 0%
  • depozit Card bancar 1.8%

2. Coinbase – cel mai popular Exchange din America

Coinbase este de asemenea Exchange-ul ideal pentru incepatori, fiind simplu si usor de folosit insa este destul de costisitor. Are un sistem complex de taxare a utilizatorilor, taxe percepute in functie de valoarea achizitiei, metoda de plata si chiar si locatie dar ca si o prezentare generala:

 • Comision pe tranzactie – de peste 0.5%. In general, taxele se situeaza in jur de 1.5% pentru tranzactiile obisnuite(buy/sell)
 • Comision depozit:
  • depozit SEPA – 0% sau 0.15€
  • depozit Card Bancar – 4%

3. BlockFi platforma cu cele mai bune dobanzi la depozitele in criptomonede pe termen lung

Cei care nu vreti sa stati zilnic cu ochii pe criptomonede, sa faceti tranzactii frecvente si alegeti sa va pastrati criptomonedele pe termen lung, BlockFi e recomandarea mea.

Ofera un randament procentual anual de pana la 8.6% la PAX,USDC si GUSD, 6% la Bitcoin, 4.5 la% Ethereum, si 4% la LTC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort