ghid

Care sunt activitatile potrivite pentru copilul tau

Activitati potrivite pentru copil

De-a lungul educatiei, copiii invata abilitatile de baza, vitale, care vor sta la baza viitorului lor, iar puterea acestei baze poate determina foarte bine usurinta cu care trec la maturitate.

Cu toate acestea, atunci cand ne gandim la ce cunostinte si abilitati valoroase va dobandi un copil de-a lungul educatiei, este usor sa ne concentram in primul rand pe latura academica a lucrurilor. Totusi, activitatile extracurriculare in scoala si acasa sunt, de asemenea, foarte importante.

Activitati extracurriculare

Activitatile extracurriculare pot permite copiilor sa isi aplice cunostintele academice si, de asemenea, sa dobandeasca si sa lustruiasca multe abilitati practice si abilitati de care vor avea nevoie de-a lungul vietii. Singura provocare reala este sa te uiti la lista lunga de posibilitati si sa alegi cele mai bune activitati extracurriculare pentru copilul tau.

Cum alegi cele mai bune activitati extracurriculare

Ar trebui sa-ti inscrii copilul la lectii de fotbal? Lectii de dans? Lectii de baschet? Lectii de pian? Oportunitatile sunt literalmente nesfarsite si pot fi coplesitoare de luat in considerare si de ales. Si trebuie sa alegi, deoarece copilul tau pur si simplu nu are timp sa le incerce pe toate.

Din fericire, exista cativa pasi simpli pe care ii poti urma pentru a afla ce activitati extracurriculare vor fi cele mai bune:

1. Decide daca activitatea sustine valori importante

De exemplu, lectiile de fotbal, volei si alte sporturi sunt o modalitate excelenta pentru copii de a invata si practica autodisciplina, cooperarea, perseverenta, sanatatea fizica si multe altele. Acest lucru poate face anumite tipuri de activitati extracurriculare mai atragatoare decat altele si, prin urmare, o alegere mai buna.

2. Stabileste ce beneficii pe termen lung va oferi activitatea

Daca copilul tau pare foarte interesat sa devina un artist excelent, dar este usor interesat de balet, deoarece prietenii lui iau lectii, este probabil ca lectiile de arta sa ofere mult mai multe beneficii pe termen lung decat lectiile de balet. Desigur, acest lucru nu inseamna ca copiii nu ar trebui sa exploreze o serie de activitati extracurriculare pe care le considera interesante, dar in alegerea celor mai bune ar trebui sa ia in considerare intotdeauna beneficiile pe termen lung.

3. Ia in considerare cat de strans corespunde activitatea cu talentele, abilitatile, punctele forte si interesele naturale ale copilului tau

Copilul tau poate profita enorm de pe urma lectiilor de calarie – nu pentru ca intentioneaza sa aiba o cariera in acest domeniu, ci pentru ca iubeste caii si are o abilitate minunata de a fi rabdator si bland cu animalele. Interesul si abilitatea lor ii pot determina sa persiste prin provocari pe care le intampina, construind astfel abilitati valoroase precum autodisciplina si cooperarea.

4. Afla cat de des se desfasoara activitatea

In timp ce activitatile extracurriculare sunt o parte importanta a educatiei si vietii copilului tau, acestea nu ar trebui sa domine programul copilului tau si nici sa le uzeze, fie sa lase putin sau deloc timp pentru altceva. Acestea fiind spuse, exista anumite activitati extracurriculare care merita timpul pe care il iau, datorita capacitatii lor de a incuraja interesul si beneficiile pe termen lung. De exemplu, daca copilul tau este interesat sa devină cantaret profesionist, este adecvat ca lectiile si spectacolele lor de muzica sa –I ocupe treptat din ce in ce mai mult timp.

5. Afla costul activitatii

Acesta poate fi un punct destul de important de luat in considerare, mai ales ca, costul diferitelor activitati extracurriculare poate varia foarte mult. Astfel poti stabili daca merita sa investesti in anumite activitati.

Impreuna cu toate cele de mai sus, este important sa retii faptul ca, copiii nu trebuie sa se angajeze in tone de activitati extrascolare pentru a fi multumiti. Chiar si o singura activitate adecvata poate fi perfect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort