ghid

Ce este Bitcoin si de ce este atat de popular

Asa cum am mai discutat si in articolele precedente despre domeniul cripto, Bitcoin este o moneda virtuala, o criptomoneda ca toate celelalte, insa aceasta este cea mai mediatizata, cunoscuta si recomandata pentru investitii. De ce? In articolul de astazi vom afla, mai exact, ce este si ce o face atat de apreciata.

Despre Bitcoin – Prima moneda digitala din lume

Numele de bitcoin vine de la “bit” care in engleza inseamna unitate de informatie binara si “coin” moneda. Bitcoin este mai exact un intreg sistem de plata electronica descentralizata, o moneda virtuala creata in 2009 de catre un grup anonim, sub pseudonimul Satoshi Nakamoto, dar despre cum a fost Bitoinul creat puteti citi mai multe in acest articol.  Extrem de multa lume se intreaba de ce si pentru ce a fost creata aceasta criptomoneda si acest sistem de plata cu Bitcoin. De ce nu se puteau folosi in continuare banii convetionali(EUR, USD), ca pana acum.

De ce a fost creat Bitcoin-ul?

Bitcoin sau pe acronimul BTC a fost creat cu scopul de a asigura investitiile si finantarea libera a afacerilor fara a fi nevoie sa se faca apel la institutii financiare, precum bancile, astfel, nimeni nu se mai loveste de tot felul de reglementari si costrangeri.

Baza acestei criptomonede este una foarte puternica, fiind creata cu tehnologia de „blockchain” si avand in spate o retea “peer-to-peer”. Aceasta retea este o arhitectura complexa care imparte sarcinile la mai multi parteneri in mod direct, unul la celalalt. Un avantaj al acestei retele este securitatea, fiind mai multi parteneri care detin “o mica parte” din intreg sistemul, spargerile sunt aproape imposibile de dat. Sistemul poate fi format din 2 sau chiar cateva sute sau mii de calculatoare. Despre cum functioneaza blockchain si de ce este imposibil de spart am vorbit in acest articol.

Odata ce ne-am lamurit de ce este atat de “safe” si de ce a fost creat, vom discuta si de ce este atat de cunoscut si recomandat de majoritatea investitorilor.

Popularitate Bitcoin

Tinand cont ca in anul 2014 capitalizarea de piata a Bitcoin-ului era de aproximativ 7 miliarde de dolari, acum a ajuns la o capitalizare de piata de 1.000 de miliarde de dolari. Bitcoin-ul a atins aceasta capitalizare de piata de doua ori mai rapid decat Amazon si de trei ori mai rapid decat Apple si pare ca nu doreste sa se opreasca.

Desi exista fluctuatii destul de mari in ultimul timp si nu numai, Bitcoin tot atinge valori maxime din ce in ce mai des.  Avand o capitalizare de piata mare si o crestere oarecum constanta in timp, tot mai multa lume prefera sa investeasca in aceasta criptomoneda. Odata cu acestea, Bitcoin este destul de previzibil pe termen mediu si lung, deci cu putine cautari si putina documentare putem sa intelegem cum functioneaza Bitcoin.

Cresterea acestei monede virtuale a atras multe critici dar si aprecieri in randul investitorilor si a traderilor, din acest motiv toata lumea vorbeste despre arhicunoscutul “Bitcoin” care a devenit un simbol pentru lumea cripto.

Investitie

Daca aveti de gand sa investiti in Bitcoin trebuie sa luați in considerare ca Bitcoin este inca imprevizibil. Multa lume s-a imbogatit de pe urma Bitcoinului si nu numai, a criptomonedelor in general, dar foarte multa lume a si saracit, deci mare grija la ce riscuri va expuneti banii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort