ghid

Ce inseamna Bull Market? Ce inseamna Bear Market? #CRYPTO

Deseori vedem stiri despre faptul ca piata crypto a intrat in bull market sau bear market, ce sunt de fapt aceste concepte?

Ce este bull market?

Bull market sau bull run este definit ca o perioada in care majoritatea investitorilor achizitioneaza crypto, deci pretul monedelor se afla in crestere.

Daca se observa ca pretul unei monede se afla intr-un trend crescator acesta poate fi un semn ca majoritatea lumii cumpara acea moneda, deci pretul ei va continua sa creasca. Acest lucru inseamna ca moneda creste in popularitate, lumea are incredere in proiectul din spatele ei, deci exista sanse ca pe viitor pretul acesteia sa creasca exponential.

Cand se termina perioada de bull run?

Chiar si in perioade de bull run, pretul monedei poate fluctua negativ, insa pe o perioada mai lunga de timp aceasta va creste ca valoare. De multe ori pretul unei monede creste, iar apoi, pentru cateva zile scade pentru a putea creste din nou si mai mult. Un indicator al terminarii bull run-ului este atunci cand pretul stagneaza, iar linia graficelor este mai mult orizontala.

Ce este bear market?

Bear market  este acea perioada cand oferta este mai mare decat cererea, deci preturile vor scadea. Desi exista fluctuatii, de cele mai multe ori in bear market preturile scad mult mai rapid decat cresc in bull run. Aceasta se intampla adesea la monedele care nu au un proiect sustenabil in spate, care nu sunt de viitor.

Spre deosebire de bull run, este foarte greu de prezis cand se va termina bear market-ul. Au fost monede care au scazut foarte mult, iar mai apoi au crescut exponential, insa exista cazul in care pretul a scazut si a ramas neschimbat.

Cand e cel mai bine sa cumperi?

Ideal ar fi sa cumperi la inceputul unei perioade de bull market, insa de multe ori e greu de prezis daca o moneda va urca sau e doar o fluctuatie de moment.

Exista posibilitati de investire si in bear market. Daca piata este in continua descrestere e o idee buna sa investesti in monede cu potential in care crezi ca pe viitor vor creste ca valoare.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort