ghid

Ce este Cosmos ATOM – Internetul blockchain-urilor | Pareri ATOM

Cosmos ATOM

Ce este Cosmos si cum functioneaza?

Cosmos ATOM | Tehnologia Cosmos a fost creata in 2014 de catre Jao Kwon si Ethan Buchman, lansand documentatia doar in 2019.

Cosmos este o tehnologie descentralizata de blockchain-uri independente, scalabile si interoperabile. In temeni simpli, Cosmos este o retea de retele, un fel de internet al blockchain-urilor.

Scop Cosmos ATOM

Scopul tehnologiei Cosmos este de a crea un ecosistem de network-uri descentralizate, adica Cosmos creeaza blockchain-uri diferite numite “zones” care sunt conectate la blockchain-ul principal numit “Cosmos Hub” prin protocolul IBC (INTER BLOCKCHAIN COMMUNICATION PROTOCOL)

Cosmos Hub functioneaza pe mecanismul Proof-of-Stake si foloseste criptomoneda nativa ATOM pentru functionare.

Cum functioneaza Cosmos?

Network-ul Cosmos este construit din 3 Layere:

1. Applications: Acest Layer proceseaza tranzactiile.

2. Networking: Acest Layer se ocupa de comunicarea dintre zone (blockchain-uri) si network-ul principal, Cosmos Hub.

3. Consensus Mechanism: Acesta este de fapt mecanismul Proof-of-Stake care se ocupa de autorizarea tranzactiilor.

Ingeniozitatea celor de la Cosmos vine din existenta acelor zone (blockchain-uri secundare) care sunt conectate intre ele. Fiecare zona in parte poate valida utilizatori, poate efectua tranzactii si poate crea criptomonede.

Tendermint

Cosmos are in spate tehnologia Tendermind BFT, tehnologie care faciliteaza extrem de mult munca creatorilor, in sensul ca acestia nu trebuie sa scrie codul de la zero cand vor sa creeze un nou blockchain.

Algoritmul Tendermint BFT este utilizat pentru a securiza reteaua, valida tranzactiile si pentru a crea blockchain-uri, conectandu-se la aplicatii printr-un protocol ce se numeste “Application Blockchain Interface”.

Elementul central este Tendermint Core, un mechanism Proof-of-Stake care leaga blockchain-urile la Cosmos Hub si se asigura ca acestea functioneaza in sincron.

Cosmos Hub este primul blockchain lansat pe tehnologia Cosmos si este construit in asa fel incat reprezinta un fel de intermediar in inter-comunicarea celorlalte blockchain-uri secundare. Acestea pot sa aiba, fiecare, functionalitati diferite, chiar si tokeni nativi diferiti, insa nu pot functiona independent de Cosmos Hub.

Cosmos SDK

Echipa Cosmos a creat si un kit de dezvoltare software (SDK) ce permite utilizatorilor sa construiasca blockchain-uri si aplicatii folosind algoritmul Tendermind.

In esenta, SDK este un toolkit care reduce munca dezvoltatorilor, astfel incat oricine sa poata crea aplicatii, plug-in-uri in Cosmos.

ATOM Token

Criptomoneda nativa a celor de la Cosmos care tine in picioare tot ecosistemul se numeste Atom. Atom permite interoperabilitatea intre toate zonele create.

Valoarea monedei ATOM creste proportional cu numarul de blockchain-uri secundare dezvoltate. Adica, cu cat mai multi oameni se folosesc de tehnologia Cosmos pentru a crea aplicatii, cu atat valoare lui ATOM va creste.

Este COSMOS de viitor?

Cosmos este o tehnologie foarte populara printre pasionatii de crypto avand in ultima vreme destul de mult success. Mai jos este o lista cu avantajele network-ului ce il fac future-proof.

  • In anul 2021 pretul ATOM a crescut cu aproape 370%
  • Este numit de presa crypto drept “Internetul blockchain-urilor”
  • Avand in vedere ca pe zi ce trece se creeaza tot mai multe blockchain-uri, tehnologia Cosmos de comunicare intre acestea este foarte valoroasa.
  • In momentul de fata aproape 300 de aplicatii sunt create folosind Cosmos
  • ATOM se poate cumpara de pe majoritatea exchange-urilor ceea ce arata increderea fata de cryptomoneda

In momentul de fata, ATOM valoreaza aproximativ 37 de dolari. In circulatie exista peste 250 de milioane de monede cu o valoare totala de peste 10 miliarde de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort