ghid

Ce este Ethereum? Cum functioneaza Ethereum? Ethereum Pareri

Astazi vom analiza particular aceasta criptomoneda destul de cunoscuta si foarte tranzactionata si anume Ethereum.

Ce este Ethereum – O scurta istorie

La baza aceasta criptomoneda este conceputa tot in blockchain si permite implementarea unor contracte smart despre care vom vorbi intr-un articol viitor. Ethereum este o platforma si un sistem de operare de tipul open source distribuit prin intermediul blockchainului. Despre blockchain am vorbit deja in acest articol in care am explicat cum functioneaza acesta.

Vitalik Buterin si Bitcoin

Ethereum a fost creat in anul 2013 de catre un programator din echipa Bitcoin, numit Vitalik Buterin. Acest programator a sugerat echipei Bitcoin ca este nevoie de un nou limbaj de scripting pentru crearea aplicatiilor. Acesta nu a obtinut o intelegere cu cei de la Bitcoin, din acest motiv a inceput dezvoltarea unei alte platforme de scriptare mult mai generala. Ethereum este folosit pentru contractele peer-to-peer. Abia la jumatatea anului 2015 a fost lansata pe piata si a putut fi tranzactionata. La inceput au fost lansate aproape 12 milioane de monede pentru a rasplati investitorii ce au ajutat la finalizarea criptomonedei.

Diferenta dintre Ethereum (ETH) si Ethereum Clasic (ETC)

In anul 2016 a avut loc un “colaps” al proiectului cu Organizatia Autonoma Decentralizata si Ethereum a fost separat in doua mari parti. Mai precis, Ethereum a fost separat in doua blockchainuri, primul a ramas originalul cu denumirea de Ethereum Clasic (acronimul ETC) iar al doilea este Ethereum simplu (ETH).
In urmatorul an (2017) Ethereum si-a marit valoarea cu 13.000%, o crestere foarte mare si foarte importanta care a facut aceasta criptomoneda si mult mai cunoscuta in randul traderilor. De atunci Ethereum a continuat si continua sa creasca, dar cu procente mult mai mici si mult mai liniar in concordanta cu timpul.

Cum tranzactionam Ethereum?

Ethereum se tranzactioneaza la fel ca toate celelalte criptomonede, cel mai usor folosind un exchange cu ajutorul caruia sa tranzactionam criptomoneda (vezi care e cel mai bun exchange de tranzactionare aici). De asemenea se pot folosi si portofele electronice, despre care am vorbit intr-un articol trecut aici. La inceputul anului 2018 peste 150 de magazine si platforme acceptau si tranzactionau Ethereum, deci oferta este foarte mare din partea exchange-urilor.
Ethereum poate fi si el tranzactionat cu efect de Levier.Foarte mare atentie, ca in cazul tuturor criptomonedelor, volatilitatea este una ridicata si in combinatie cu levierul este una dintre cele mai periculoase investitii. Mai multe despre Levier am vorbit insa in acest articol.

Comparatia cu Bitcoin

Daca ar fi sa facem o mica comparatie intre Ethereum si Bitcoin, ele sunt foarte diferite. Desi ambele ruleaza cu ajutorul blockchainului, scopul lor a fost total diferit la lansare. Bitcoin are si cea mai mare capitalizare de piata, pe cand Ethereum este mult mai mic. Timpul de creare al unui bloc folosit in minare, la Bitcoin dureaza 10 min, pe cand la Ethereum timpul este de 14-16 secunde. Ethereum foloseste alt algoritm, mult mai simplu, foarte preferat in minat datorita vitezei sale.

Este Ethereum potrivit pentru minat?

Da, Ethereum este o moneda foarte preferata si pentru minat, multumita rapiditatii sale. La momentul actual Ethereum este una dintre cele mai minate monede.  Ethereum a mai fost denumit si al doilea Bitcoin, pentru cresterea si popularitatea sa, dar din punct de vedere a capitalizarii de piata este departe de Bitcoin. La momentul de fata un Ethereum are pretul de aproximativ 2500 dolari.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta Mallorca – Ghid de calatorie!

Vacanta in Mallorca Vacanta in Mallorca poate fi descrisa printr-un singur cuvant: paradis. Golfurile turcoaz, plajele cu nisip alb si vremea buna in cea mai

AllEscort