ghid

Ce este FOMO si cum scapam de aceasta?

FOMO CRYPTO

Ce este FOMO sau Fear of Missing Out?

In lumea crypto, incepand din 2009 de cand a luat nastere BTC, vedem ca piata urmeaza niste cicluri mai mult sau mai putin periodice. Aceste cicluri se numesc bull market si bear market (gasiti un articol pe blog despre ce inseamna aceste doua notiuni)

Desi in majoritatea cazurilor, dupa o scadere urmeaza o crestere, totusi, avem o stare de frica care de multe ori ne ghideaza spre decizii gresite. De exemplu, acea frica se manifesta cand vindem criptomonedele in pierdere, desi cel mai probabil pretul isi va reveni intr-o anumita perioada de timp.

Alt exemplu este atunci cand vedem ca pretul creste, cumparam crypto de frica ca vom pierde trendul ascendent, iar dupa aceea criptomoneda scade, noi ramanand pe pierdere. Aceste exemple de influente negative sunt normale, insa important este sa invatam cum sa le gestionam.

Investete cat iti permiti sa pierzi

In crypto sunt posibile si castigurile si pierderile, deci cel mai important lucru este sa investesti doar cat iti permiti sa pierzi. Un lucru important este sa iti diversifici portofelul. Daca detii mai multe criptomonede, chiar daca sa spunem una dintre ele scade, exista sanse mari ca celelalte sa creasca. Acest lucru este bun pentru a inlatura frica atunci cand piata cade.

Gandire Long-term

Toata lumea ar vrea sa castige sume imense peste noapte, fara nici un fel de risc, insa acest lucru nu se poate. Cu cat vrem sa castigam mai mult cu atat riscul va creste exponential.

Criptomonedele sunt o tehnologie a viitorului, sunt o tehnologie care va schimba modul cum vom percepe traiul de zi cu zi, insa acest lucru dureaza. In lumea crypto cea mai esentiala insusire este rabdarea, trebuie sa avem rabdare. De aceea, trebuie sa investim cu cap in proiecte in care avem incredere, proiecte care vor trece proba timpului si vor avea un rol de jucat in tehnologie, acestea sunt proiectele in care ar trebui sa investim.

Cand nu suntem siguri de o investitie, mai bine nu o facem

De foarte multe ori este mai bine sa ne pastram o parte din bani in stable-coins decat sa investim orbeste in vreun proiect in care nu avem incredere.

Cum am spus si mai sus, rabdarea este cheia in ceea ce priveste o investitie. Am vazut anul trecut cat de volatila poate fi piata, cum preturile se schimbau in functie de anumite postari pe Twitter sau Facebook, de aceea, cand nu suntem siguri de o investitie, cel mai intelept lucru este sa asteptam si sa ne documentam despre acel proiect.

Trebuie sa vedem oportunitatile

Diferenta dintre cei care castiga din crypto si cei care pierd consta in doua lucruri – rabdarea si gandirea rationala.

O greseala a incepatorilor este aceea de a vinde in pierdere atunci cand vad ca pretul scade. Fluctuatiile in crypto sunt normale, se intampla in orice domeniu, insa niciodata nu trebuie sa luam decizii impulsive.

De cele mai multe ori, atunci cand pretul scade este o oportunitate sa cumparam mai mult crypto, fiindca in majoritatea cazurilor dupa o scadere urmeaza o crestere a pretului.

In concluzie, daca vreti sa intrati in crypto trading trebuie sa va inarmati cu rabdare. Castigurile nu se fac peste noapte, poate dura luni sau ani, insa daca investiti cu cap, succesul e cel mai probabil sa vina.

Pe langa toate acestea, cel mai important lucru ramane sa investiti numai cat va permiteti sa pierdeti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort