ghid

Ce este Litecoin(LTC)? Cum functioneaza Litecoin? Litecoin Pareri

Litecoin – o criptomoneda foarte populara in randul traderilor. Urmariti acest articol pana la final pentru a afla mai multe detalii despre aceasta criptomoneda, ce este, cum functioneaza, cum a aparut, unde se poate tranzactiona si multe altele.

Ce este Litecoin sau LTC?

Pentru inceput, ca de obicei, vom explica ce este si modul de functionare. Litecoin este o criptomoneda din categoria “altcoin” ce functioneaza pe sistemul peer-to-peer. Pentru cei ce nu urmaresc articolele noastre altcoin-ul este o denumire generala pentru toate criptomonedele exceptand Bitocoin, daca doriti sa spuneti orice alta criptomoneda inafara de Bitcoin atunci folositi termenul “altcoin”. Acest termen, alaturi de multi altii au fost explicati in acest articol despre termenii utilizati in domeniul cripto. Precum Ethereum, si Litecoin este o criptomoneda de tip open-source. Ca si mod de funtionare Litecoin functioneaza pe un algoritm hash Scrypt, care utilizeaza o putere de procesare mult mai mica decat algoritmul de hash Bitcoin SHA-256. Punand un accent mai mare pe utilizarea RAM de mare viteza, Litecoin face mult mai putin posibil ca un singur jucator sa domine lumea miniera.

Istorie Litecoin

Litecoin a fost creat la sfarsitul anului 2011 sub licenta MIT, de catre programatorul Charles Lee, despre care nu se stiu prea multe informatii.

Viteza si minarea Litecoin-ului

Daca ar fi sa facem o mica comparatie cu criptomoneda luata mereu de noi ca si esantion de comparare, Bitcoin, Litecoin are o viteza mult mai mare de minare, un bloc realizandu-se in 2.5 minute. In termeni tehnici acest lucru se traduce ca o viteza mult mai mare de confirmare a tranzactiilor. Multumita vitezei mari de generare a blocurilor, Litecoin poate rula mai multe tranzactii in acelasi timp. Lantul blockchain devenind mult mai mare.

Cost

Costul unei tranzactii LTC costă în jur de 0,02 USD, în timp ce Bitcoin este în prezent de aproximativ 0,35 USD, ceea ce duce la inca un avantaj in fata Bitcoin-ului.

Litecoin – metoda de plata

Litecoin poate fi folosit si el ca metoda de plata, dar din pacate nu este atat de folosit precum Bitcoin, Ethereum sau Dogecoin. Securitatea platilor prin Litecoin este foarte mare deoarece platile sunt realizate catre adrese bazate pe semnaturi digitale. O semnatura digitala seamana foarte mult cu o semnatura clasica a unei persoane, doar ca este reprezentata printr-un sir de caractere alfanumerice. Mai exact acest sir este format din 33 de caractere si intodeauna incepe cu litera “L”.

Litecoin – Popularitate

Litecoin a devenit foarte popular dupa ce in perioada 2017-2018 a avut o crestere foarte mare, lucru care i-a inbogatit pe multi investitori din acea perioada. Acum pretul unui Litecoin se invarte la valoarea de 140-160 dolari. In momentul actual fluctuatiile Litecoin-ului nu sunt atat de mari ca in trecut, dar precum in cazul oricarei criptomonede, niciodata nu se poate sti.

La ultima numaratoare pe piata erau peste 84 milioane de criptomonede Litecoin, lucru ce aduce o capitalizare de piata de peste 12 miliarde de dolari.  In trecut Litecoin a fost in topul criptomonezdeor, dar cu trecerea timpului au aparut criptomonede ce beneficiaza de foarte multa reclama artificiala. Acest lucru se traduce ca o pompare artificiala a unor criptomonede fara viitor, o mica manipulare de piata dupa care va puteti imbogati sau puteti pierde totul.

Concluzie

Litecoin(LTC) este pur si simplu o alta criptomoneda care se dovedeste a fi cazul de utilizare ca metodă de plata descentralizată peer-to-peer cu costuri reduse si care va ramane o criptomoneda importanta in domeniul cripto. Litecoin poate fi tranzactionata pe majoritatea platformelor online de trading.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta Mallorca – Ghid de calatorie!

Vacanta in Mallorca Vacanta in Mallorca poate fi descrisa printr-un singur cuvant: paradis. Golfurile turcoaz, plajele cu nisip alb si vremea buna in cea mai

AllEscort