ghid

Ce este PancakeSwap si cum functioneaza? Pareri CAKE

PancakeSwap
PancakeSwap

Ce este pancakeSwap?

PancakeSwap a fost lansat pe 20 Septembrie 2020 si este un exchange descentralizat (DEX) construit pe Binance Smart Contracts. Tehnologia PancakeSwap utilizeaza liquidity pools automatizate de catre algoritmul din spate. Aceasta automatizare poarta numele de AMM (automated market marker).

Faptul ca tehnologia este descentralizata si programata automat de un algoritm bine pus la punct, fac ca PancakeSwap sa aiba una dintre cele mai mari viteze de tranzactie cat si taxe mult mai mici in comparatie cu DEX-urile construite pe tehnologia Ethereum(cum ar fi SushiSwap sau UniSwap).

Cum functioneaza modelul AMM si cum facem bani din PancakeSwap?

Intr-un liquidity pool obisnuit in momentul in care vrei sa faci o tranzactie va trebui sa “stai la coada” si sa iti astepti randul pana cand tranzactiile de dinaintea ta sunt efectuale. Acest timp de asteptare se poate materializa in fluctuatii ale pretului criptomonedelor. Daca ne uitam cum a fluctuat piata crypto in acest an vom vedea ca exista cazuri in care in cateva secunde pretul scadea sau crestea destul de mult.

Acest algoritm din spatele PancakeSwap inlatura acest timp de asteptare facand tranzactiile automate si foarte rapide.

Acest lucru este datorat si faptului ca utilizatorii pot depozita criptomonedele lor in acest liquidity pool, iar in momentul in care o tranzactie se efectueaza folosind monedele tale vei primi un mic commision in moneda nativa CAKE. Important de stiut este faptul ca poti sa iti retragi cand vrei monedele din pool.

Alt mod de a castiga un venit pasiv este de a tine la Staking criptomonede, motiv pentru care vei primi un anumit procent in functie de timp. In momentul de fata poti depune aproximativ 16 monede la Staking (numarul va continua sa creasca in viitor), iar castigul il vei primi sub forma de CAKE.

PancakeSwap Exchange

Exchange-ul celor de la PancakeSwap este unul dintre cele mai populare DEX-uri din mai multe motive:

  • Este usor si intuitiv de folosit
  • Este compatibil cu foarte multe wallet-uri cum ar fi: WalletConnect, MathWallet, TokenPocket, TrustWallet, MetaMask. Binance Chain, SafePal
  • Are integrate multe criptomonede cu care poti face trading: BNB, BELT, BTCB, BUSD, CAKE, ETH, EPS, SAFEMOON, USDT, XVS etc
  • Faptul ca desi este bazat exclusiv pe Binance Smart Contracts, cei de la PancakeSwap au reusit sa integreze si MetaMask Wallet (bazat pe Ethereum) cat si posibilitatea de a face trading folosind ETH.
  • Comisionul pe tranzactie este in jurul valorii de 0.08 dolari
  • Securitatea platformei este asigurata de una dintre cele mai mari companii in domeniu: CertiK.
  • Prin ardere de monede, cei de la PancakeSwap pot preveni intr-o oarecare masura inflatia uriasa, protejand astfel utilizatorii.

Merita investitia in PancakeSwap?

Avand in vedere unicitatea tehnologiei si popularitatea pe care PancakeSwap o detin, as spune ca exista foarte multe sanse ca pe viitor tehnologia sa creasca si sa devina mai valoroasa.

Pe langa avantajele din punct de vedere al vitezei de tranzactie si a taxelor, PancakeSwap poate fi o buna solutie pentru un venit pasiv fie din Staking fie din Liquidity Pool.

Totusi, tehnologia este la inceput si cu siguranta vom mai auzi de ea in anii ce urmeaza.

Pe langa toate acestea, PancakeSwap creeaza si o loterie in care poti castiga premii. Fiecare loterie dureaza 6 ore si pretul de intrare este de 10 CAKE. Dupa ce platesti intrarea vei primi un set de 4 numere de la 1 la 14 (de exemplu 4-12-11-8). La finalul celor 6 ore se vor extrage 4 numere, iar cine are acele numere pe biletul sau de loterie castiga 50% din suma totala din sesiunea respectiva de loterie. Adica, daca au intrat in loterie 100 de oameni, asta insemnad un total de 1000 de CAKE, castigatorul va primi ca premiu 500 de monede.

PancakeSwap Token (CAKE)

In momentul de fata un token CAKE valoreaza aproximativ 12.5 dolari.

In teorie, numarul monedelor CAKE este infinit si asta tocmai datorita politicii antiinflationiste. Chiar daca numarul este infinit, cei de la PancakeSwap ard frecvent monede astfel incat sa opreasca fluctuatiile nejustificate ale pietei. In circulatie, in momentul de fata exista putin peste 250 de milioane de token-uri cu o valoare de peste 3 miliarde de dolari.

CAKE poate fi achizitionat folosind majoritatea exchange-urilor: PancakeSwap, Binance, Kucoin, gate,io, Poloniex etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort