ghid

Ce este Polkadot(DOT)? Cum functioneaza Polkadot? Polkadot Pareri

Astazi vom vorbi despre Polkadot. Pentru a afla tot ce se poate stii despre aceasta criptomoneda va recomandam sa cititi intregul articolul. Incercam sa raspundem la mai multe intrebari esentiale, de la modul de functionare si scopul acestei criptomonede pana la modul de cumparare.

Polkadot este denumit si “Ethereum killer”.

Cum functioneaza Polkadot?

Polkadot este un blockchain descentralizat si open-source. Ceva simplu si foarte comun cand vorbim de cripto, insa diferenta cea mai mare dintre Polkadot si oricare alta criptomoneda este viziunea si scopul cu care a fost creata aceasta. Polkadot are un scop bine definit de la inceput si anume sa devina un nou schelet pentru internet Web 3.0. Pentru cei ce nu stiti, Web 3.0 este versiunea upgrade a internetului pe care-l folosim in ziua de azi, adica Web 2.0 (www). 

O functie foarte interesanta si extrem de importanta a Polkadot este capacitatea sa de a conecta mai multe retele blockchain intr-o retea mai mare, universala. Daca pana acum nu exista interactiune intre doua retele blockchain, cu ajutorul Polkadot se pot uni facand tranzactii si schimburi de informatii mult mai rapid si mult mai usor. Practic, in sistemul Polkadot pot co-functiona mai multe retele blockchain, colaborand pentru o putere mai mare de tranzactionare si nu numai.

Cand a fost creat Polkadot?

Polkadot a aparut pe piata in urma cu un an dar a avut un succes destul de mare inca de la inceput. In februarie 2021 a ajuns la cel mai inalt punct al sau in care capitalizarea de piata depasea cu putin 21 miliarde de dolari, astfel depasind si Ripple. Articolul despre Ripple il puteti gasi aici.

De ce este de incredere si de ce are succes Polkadot?

O intrebare foarte simpla daca stam si analizam situatia, Polkadot a fost creat de 3 mari personalitati din lumea cripto si lumea Tech.
Gavin Wood este unul dintre cei 3 mari fondatori ai Polkadot. El este si co-fondator pentru Ethereum. Puteti citi aici mai multe despre Ethereum. Robert Habermeier, un mare geniu in retelele blockchain. Ultimul, si nu cel din urma este Peter Czaban, directorul fundatiei Web3. Acest trio, dupa parerea multor analisti este imbatabil si ii va aduce succesul Polkadot-ului pe termen lung.

Cum putem cumpara Polkadot?

Polkadot este disponibil publicului larg pe destul de multe platforme de trading. Cel mai simplu, puteti achizitiona de pe Binance. Polkadot poate fi achizitionat si cu Bitcoin. In februarie 2021 a atins pragul de 30 dolari dupa ce la lansarea sa pretul era sub 5 dolari. Dupa ce reteaua va fi mult mai folosita si mai cunoscuta pretul va creste exponential. In momentul de fata in sistemul Polkadot sunt create si functioneaza peste 45 de aplicatii.

De ce este vazut Polkadot ca un “Ethereum Killer”?

Polkadot este vazut precum un “Ethereum Killer” deoarece in urma popularitatii foarte mari a criptomonedei Ethereum, reteaua a avut de suferit. Taxele au crescut, astfel si comisionele au devenit foarte mari, combinate toate acestea au dus la nemultumirea clientilor. Pentru a se rezolva toate aceste probleme se asteapta lansarea Ethereum 2.0 dar pana la acel moment majoritatea utilizatorilor vad in Polkadot o solutie mult mai viabila si mai scalabila pe termen lung. Se spune că rețeaua sa multi-lanț eterogenă independentă face ca dezvoltatorii să poata creea si implementa proiecte noi rapid și la prețuri mult mai accesibile.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort