ghid

Ce este Stellar(XLM)? Cum functioneaza Stellar? Stellar Pareri

Ce este si cine a creat XLM?

Dupa cum afirma creatorul monedei, Stellar,este o retea deschisa pentru stocarea si transferul banilor, Lumen(XLM) fiind principala criptomoneda bazata pe acest blockchain.

XLM a fost creat de Jed McCaleb in 2014 ca urmare a despartirii sale de proiectul Ripple in urma unor conflicte interne.

Ideea principala de la care McCaleb a pornit a fost aceea de a crea o platforma descentralizata unde poti tranzactiona sau stoca orice fel de bani sau valoare astfel incat sa poti face tranzactii sigure oriunde in lume inlocuind sistemul bancar.

Cum functioneaza Stellar?

In esenta, XLM functioneaza aproximativ ca PayPal, insa mult mai rapid. Spre exemplu: daca vrei sa trimiti bani dintr-un cont in lei intr-un cont in lire sterline, acei lei trec prin banca, banca ii converteste in lire sterline, iar mai apoi ajung in contul de destinatie, insa acest proces dureaza destul de mult. Daca folosesti tehnologia Stellar, banii tai se convertesc automat intr-o copie fidela digitala(XLM), iar cand XLM-ul ajunge la destinatar se converteste automat in moneda contului acestuia. Practic, Stellar functioneaza ca un intermediar in conversia monedelor, eliminand banca din ecuatie.

Avand un rol foarte important in transferul banilor, Stellar se bucura si de un sistem de securitate avansat astfel incat ca cineva sa incerce macar sa atace network-ul el trebuie sa controleze cel putin 51% din networ,k ceea ce este practic imposibil.

Este XLM de viitor?

Pana in momentul de fata exista numeroase institutii si magazine din intreaga lume care accepta plata in XLM. Unele tari sau  compani precum: Brazilia, Ucraina, Nigeria, Germania, IBM, Deloitte, folosesc deja XLM pe post de moneda secundara sau ca sa isi stocheze veniturile intr-o moneda digitala ceea ce ofera incredere tehnologiei.

Merita investitia in XLM?

In total exista 50 de miliarde de monede, in circulatie aflandu-se undeva putin peste 20 de miliarde care valoreaza in momentul de fata 5.7 miliarde de dolari, la un pret actual de 0.2475  dolar per token situandu-se pe locul 17. Chiar daca valoarea in prezent este destul de mica, avand un total de monede relativ scazut, XLM este una dintre monedele cu cel mai mare potential de crestere in viitor, mai ales in momentul care mai multe tari o vor folosi ca moneda secundara.

Predictia este ca va atinge 2.5 – 3 dolari pana la sfarsitul anului, iar in 2025 ar putea creste pana la valoarea de 7.75 dolari.

Lumen (XLM) VS Ripple(XRP)

  1. XRP are un total de monede dublu fata de XLM, ceea ce ar putea duce la o scadere a XRP in timp.
  2. XRP a fost creata pentru a fi utilizata in special de banci, in timp ce XLM a fost creata pentru oricine vrea sa transfere bani.

De unde cumparam XLM?

XLM se gaseste pe majoritatea platformelor de exchange cum ar fi: Binance, KuCoin, Coinbase, Crypto.com, Kraken, Bitstamp, Bittrex etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort