ghid

Ce este TRON (TRX) | Tron Coin | Mai are potential de crestere? Pareri

TRON TRX | Menita sa transforme lumea crypto si sa o faca sa devina si mai puternica decat este deja, TRON este o platforma de tip blockchain care are ca scop efectuarea eficienta si rapida a tranzactiilor, a smart contracts-urilor, la un debit foarte mare.

TRON TRX

Cum functioneaza?

Platforma TRON se bazeaza pe mai multe componente ale ecosistemului care ii asigura functionarea, dintre care unele dintre cele mai importante sunt:

  • Portofelul TRON. Exista, de fapt, mai multe variante ale portofelului TRON, fiecare dintre ele construite de experti ai comunitatii platformei si compatibile cu alte portofele crypto consacrate la nivel mondial.
  • TRONSCAN. Explorer-ul blockchain creat special pentru platforma TRON.
  • dApps TRON. Platforma incurajeaza, in plus, si crearea de dApps, si este a doua in lume pe lista platformelor cu cea mai rapida crestere din acest punct de vedere.
  • Utilitate TRX. TRX este token-ul care reuneste toate aspectele platformei TRON si poate fi utilizat intr-o multime de modalitati, de la obtinerea drepturilor de vot in ceea ce priveste deciziile luate de platforma, pana la achizitionarea de cadouri virtuale.
  • TRON Super Representatives. Sunt cei al caror vot conteaza cel mai mult in cadrul luarii fiecarei decizii – oricine poate deveni un SR, iar ei sunt alesi printr-un vot descentralizat la nivelul intregii platforme.
  • TRC20-USDT. Un stablecoin (adica un coin care poate fi utilizat pentru achizitionarea altor criptomonede sau bunuri virtuale, insa nu este principala valuta TRON) nativ platformei, de tip TRC20.
  • JustStable. Platforma TRON prin care utilizatorii pot imprumuta stablecoins.
  • JustLend. Platforma TRON prin care utilizatorii pot imprumuta orice token-uri sau bunuri aferente.
  • SunSwap. Exchange-ul nativ platformei TRON prin care detinatorii de stablecoins ii pot transforma in alte criptomonede sau bunuri virtuale, fara nici un fel de taxe suplimentare.

Structura TRON

Platforma TRON functioneaza pe baza unei arhitecturi cu 3 straturi: stratul de stocare, stratul central si stratul pentru aplicatii.

Dupa cum se poate observa in diagrama de mai sus, exista comunicare intre layer-ul de stocare si cel central, si intre layer-ul central si cel pentru aplicatii, iar layer-ul central se ocupa cu toate comunicarile si tranzactiile de date care au loc intre conturile utilizatorilor, smart contracts-uri, SDK si portofelele lor. Toate acestea sunt realizate cu ajutorul unui protocol care reuneste mai multe limbaje de programare: Java, Scala, C++, Python si Go.

Comparatie cu Ethereum

Un mod simplu de a analiza performanta unei platforme de tip blockchain este analiza diferentelor si asemanarilor dintre ea si o platforma blockchain deja consacrata. In cazul TRON, sa o comparam cu Ethereum.

Cele doua platforme difera din mai multe puncte de vedere: limbajele de programare utilizate, descentralizarea, securitatea platformei, etc. Un avantaj pe care TRON il are este faptul ca tranzactiile pe platforma lor sunt mult mai rapide decat pe Ethereum (2000 de tranzactii pe secunda vs 20). In plus, TRON este o platforma cu mult mai multe oportunitati de crestere, mult mai scalabila. In acelasi timp, totusi, Ethereum ramane in mod general mai sigura si, evident, detine token-ul mai scump.

Token-urile TRON

TRON utilizeaza mai multe tipuri de token-uri. Cel mai important este TRX, token-ul nativ platformei, ale carei utilitati au fost deja mentionate. In momentul de fata, TRX este listat pe CoinMarketCap la un pret de $0.08158 si poate fi achizitonat prin Binance, Huobi Global, Gate.io, etc. 101,863,600,871 de token-uri se afla in momentul de fata in circulatie. In plus, TRON mai utilizeaza si token-uri BTT, USDT, si JST.

Sea of Stars

TRON reprezinta mai mult decat o simpla platforma blockchain. Reprezinta dorinta de inovare, de avansare tehnologica, de propagare a ideilor noi si de revolutionare a tuturor domeniilor in care, credem noi, suntem experti.

Astfel, Justin Sun, fondatorul TRON, incearca sa fie o sursa de inspiratie pentru toata lumea. In acest scop, in anul 2022, vor fi alesi 5 astronauti norocosi pentru a-i fi alaturi intr-o expeditie in spatiu!

Prin acest program, si cu siguranta multe alte initiative asemanatoare in viitor, TRON isi asigura un loc important nu doar in ecosistemul crypto, ci chiar si in cadrul explorarii spatiului. O intrepatrundere a acestor doua domenii ar putea parea evidenta cand este pusa in discutie – insa doar TRON a avansat pe acest drum cu atata incredere pana acum.

Merita?

TRON reprezinta tot ce va fi candva baza oricarui domeniu in viitor: descentralizare, inovatie, orientare catre “mai mult”. Pretul extrem de mic al token-ului TRX din momentul de fata are sanse foarte mari sa creasca relativ curand, mai ales in contextul programului Sea of Stars, iar intregul ecosistem al platformei da dovada de o intentie de a se continua o extindere in cat mai multe domenii – asadar, cat mai multe oportunitati si surse de venit pasiv pentru investitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort