ghid

Afaceri – Ce nu ti se spune inainte sa-ti deschizi o prima afacere

Poate ati ajuns in acest punct sau macar v-a trecut prin minte macar o data cum ar fi sa aveti propia afacere si sa fiti propiul sef.

Totul nu este asa cum pare, este greu sa deschizi o afacere care sa aduca profit si sa fie cu adevarat un succes. Vedem din ce in ce mai multe povesti la televizor dar si in mediul online de persoane care au succes pornind de la nimic sau acel “succes peste noapte”.

Aceste povesti sunt oarecum reale doar ca nimeni nu ne spune ce presupune sa deschizi o firma sau cum sa pui o idee in practica, sa o aduci de la nivelul de idee la ceva palpabil. A fi antreprenor este o meserie sau o ocupatie mult mai grea decat pare, poate cea mai grea meserie pe care o poti avea.

Desi din exterior aparentele par foarte frumoase, realitatea este cu totul alta. Daca din exterior se vede o viata frumoasa, luxoasa, cu mult timp liber si cu implinirea tuturor dorintelor, realitatea este cu totul alta. In spate se ascund multe ore de munca, multe sacrificii, multa suferita si multe probleme.

Mai departe va vom prezenta toate aspectele pe care le presupune deschiderea si rularea unei afaceri.

Ideea afacerii

Cea mai importanta si cea mai definitorie intre succes si esec este ideea de afacere. Daca avem o idee buna si concurenta este mica afacerea va merge foarte bine chiar daca se fac greseli pe parcurs, insa daca ideea nu este buna si nu este pusa in practica corect atunci mai mult ca sigur va fi un esec.

De asemenea, sunt cazuri in care idei proaste, puse in aplicare foarte bine ajung sa aiba un real succes, deci din toate acestea tragem concluzia ca doar de noi depinde daca o afacere va merge sau nu.

Birotica

Toate actele de care avem nevoie pentru a pune in legalitate o afacere ne vor da mari batai de cap. O firma se deschide relativ usor, cu 200 lei si cateva ore putem deschide un SRL cu care am putea demara o afacere. 

Aceasta este partea usoara si simpla, partea mult mai grea este obtinerea de autorizatii si avize. Unele autorizatii si avize ne pot pune piedica, durata de obtinere in unele cazuri poate ajunge si la un an.

Personalul

Personalul serios, loial, bine pregatit si devotat se gaseste foarte greu. Multa lume este neserioasa, lucrand cateva luni si dupa lasandu-te cu ochii in soare, acest aspect insa se poate combate cu o selectie riguroasa, venituri in functie de performante si crearea unui loc de munca cat mai actractiv si placut.

Marketing-ul, cercetarea de piata, produsul si planul de afaceri

Un antreprenor la inceput de drum va trebui sa depuna foarte mult efort si resurse pentru cele mentionate mai sus, bugetul la inceput de drum este unul destul de mic si daca putem reduce bani cu atat mai bine, din acest motiv trebuie sa invatam sa facem cate putin din aproape orice.

Marketing-ul si cercetarea de piata de inceput le putem realiza de unii singuri, cu ajutorul tutorialelor gratuite de pe internet.

Planul de afaceri se poate realiza si el cu putina documentare sau cu ajutorul unei firme speciale care percepe un comision decent. Produsul, precum si in cazul ideii este foarte important, tot ce tine de aceste doua aspecte este foarte important. Trebuie sa gasim un produs care sa placa sau sa satisfaca anumite nevoi esentiale ale oamenilor, astfel putand face si vanzare.

Impachetarea produsului si prezentarea acestuia sunt destul de importante si ele.

Sacrificiile, timpul muncit si stresul

Nimeni nu ne va zice de la bun inceput cate sacrificii vom fi nevoiti sa facem, cat timp vom fi nevoiti sa muncim si prin ce stres vom trece.

La inceput va trebui sa facem ceva economii pentru a investi in afacere, vom munci mult mai mult in comparatie cu un loc de munca normal si vom fi solicitati la un stres foarte mare pana ne reuseste totul.

Esecul

Peste tot pe internet, in special de la toti cei ce vand planuri de afaceri, situatia pare roz, dar putini sunt cei care ne spun cu adevarat ca nimic nu este sigur.

DA! Prin perseverenta sunt sanse mult mai mari de reusita, dar nimic nu este garantat, trebuie sa ne asteptam la un esec si la nereusita.

Ideea principala si foarte esentiala este sa nu ne lasam batuti de situatie. Daca dam gres, urmatoarea noastra miscare ar trebui sa fie reincercarea unei noi afaceri, iar pe langa esecul unei idei de afaceri, mai sunt si banii pe care-i vom pierde, atat bugetul initial cat si banii pe care am fi dorit sa-i realizam, dar banii se pot reface, treci peste si porneste o alta afacere, invata din greselile din trecut si fii mai bun pe zi ce trece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta Mallorca – Ghid de calatorie!

Vacanta in Mallorca Vacanta in Mallorca poate fi descrisa printr-un singur cuvant: paradis. Golfurile turcoaz, plajele cu nisip alb si vremea buna in cea mai

AllEscort