ghid

Ce s-a intamplat cu tocurile? De ce nu se mai poarta tocuri inalte?

Tocurile îți oferă încredere – îți oferă o atitudine, un mod de a merge, de a sta în picioare și chiar de a sta jos. Te simți mai stapana și mai sexy.

Totusi, tot mai multe femei si fete de toate varstele, femei inteligente și șic abandonează tocurile înalte. Si cel mai trist este ca picioarele femeilor nu sunt tocmai în doliu ca o nouă rasă elegantă de pantofi plati ucide stiletto-ul ca alegere principala chiar si pentru ocazii elegante.

Multe marci de pantofi oferă o varietate mai largă de categorii ca niciodată, facand ca ceea ce a fost odată o alternativă de lucru casual sau un pantof de navetă la unul acceptabil pentru ocazii sociale mai formale. 

Studiile arata ca, anul trecut vânzările cu toc înalt din Romania si in general in toata lumea, au scăzut cu 11% față de 2018.  Designerii se intrec să aducă mai multă modă, mai multă tendință, mai mult design în materie de incaltaminte cu talpa plata, astfel încât sa fie fabuloși dar și confortabili.

Mica istorie a tocurilor

Tocurile înalte au apărut ca o modalitate de a ajuta soldații persani din secolul al X-lea să-și asigure picioarele în etrieri, înainte de a deveni pantoful preferat in Europa, purtat fiind de catre  aristocrații de sex masculin din secolul al XVI-lea dornici să arate mai înalți și mai formidabili. Femeile au adoptat curând stilul, iar în timpurile moderne tocurile au devenit legate indisolubil de feminitate. La fel ca primii săi bărbați adoptatori, femeile, mai ales cele mici de inaltime, apreciaza modul în care călcâiul oferă nu doar inaltime dar si o postura frumoasa.

Revolutia Adidasilor

Petrecem mai mult timp ca niciodată în picioare în aceste zile sau cel puțin suntem încurajați. Pe măsură ce birourile „în picioare” preiau conducerea și Fitbits ne încurajează să facem 10.000 de pași pe zi, încălțămintea confortabilă are o nouă atracție. Suntem mereu pe fugă, vrem să facem prea multe lucruri, să fim în prea multe locuri și începem să punem confortul pe primul loc.

În era #MeToo, tendințele vestimentare în general încep să se schimbe. În Decembrie 2015, când Nicola Thorp, în vârstă de 27 de ani, a apărut pentru un loc de muncă la PricewaterhouseCoopers din Londra, fara a purta tocuri inalte, insa supraveghetorul ei a spus că tocurile inalte erau obligatorii. După ce i s-a cerut să plece, doamna Thorp a început o petiție pentru a protesta împotriva codurilor vestimentare arhaice, care a fost investigată de două comisii parlamentare. Rezultatul: agenția temporară Portico, care a cerut tocuri, și-a schimbat regulile și a recurs la legi mai dure împotriva discriminării vestimentare.

Designerii celebri au înțeles tendința, venind cu modele din ce în ce mai fabuloase. Pantofii cei mai uzați par a fi Sneakers. Și nu oricum; pantofi sportivi masivi cu vârful imens, colorat, cu paiete sau pietre semiprețioase. Acest model ar putea înlocui tocurile într-o oarecare măsură, dând în continuare înălțime femeilor mai scunde, dar nu anihilează feminitatea?

Dar Sneakers nu sunt singurii pantofi care au asaltat picioarele, există multe alte modele de adidași, espadrile, balerini, bocanci. Sunt cu siguranță confortabile și versatile și pot fi purtate cu ținute casual, rochii și chiar un costum.

Totusi, sunt femei care nu sunt dispuse sa abandoneze tocurile. Nu acum, nu niciodată. Refuza să renunțe la puterea, statura și siguranța de sine pe care le-o oferă tocurile.

Nu,  femeile nu poarta tocuri pentru a atrage privirea masculină. Tocurile, chiar și de un centimetru, te „ridică”,  iti ofera feminitate si incredere chiar daca uneori poate fi incomfortabil.

Sa fim seriosi, cine a aspirat vreodată să fie „practic”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort