ghid

Ce semnificatie are Duminica Floriilor?

Semnificatia duminicii Floriilor

<<Iată, Domnul vesteste acestea pana la marginile pamantului:

„Ziceti fiicei Sionului: Mantuitorul tau vine!

El vine cu plata, si rasplatirile merg înaintea Lui!”>> – Isaia 62.11

            Duminica Floriilor, Floriile, Duminca Stalpilor sau Duminica Patimilor este o sarbatoare religioasa crestina, ea ne aminteste de ziua intrarii triumfale in Ierusalim a Mantuitorului cu o saptamana inaintea Invierii Sale din morti.

            Momentul intrarii in Cetatea Ierusalimului a Domnului Iisus a fost profetit de catre proorocul Zaharia cu 500 de ani inaintea nasterii Lui si este consemnat, atat in Vechiul Testament, cat si in Noul Testament in evangheliile lui Marcu, Matei, Luca si Ioan.

Numele popular – Floriile

            Numele popular, al acestei sarbatori – Floriile,  este dat  pentru ca ea are loc in perioada de primavara, cand apar primii muguri si flori de salcie. In biserica ortodoxa  se impart, in timpul slujbei de Florii, crengute sfintite de salcie.

Duminica Stalpilor

            Denumirea de Duminica Stalpilor este data  datorita evenimentelor istorisite in Biblie din acea zi. Locuitorii Ierusalimului l-au intampinat pe Hristos, la intrarea in cetate, cu crengute de  finic, palmier si maslin strigand: ,,Osana! Bine este cuvantat cel ce vine intru numele Domnului”.

            In trecut, atat in Bizant, cat si in Tarile Romanesti, la aceasta sarbatoare luau parte imparatii si toata curtea lor, iar intr-un moment solemn erau impartite faclii aprinse, asa cum se obisnuieste in ziua de Inviere.

            In aceasta duminica, preotii incep slujbele deniilor, rugaciunile din cadrul acestor slujbe au ca scop pregatirea spirituala a crestinilor sa treca de la intunericul pacatului la lumina credintei. Pentru cei care au tinut postul, in aceasta zi este dezlegare la peste.

            Cu ocazia acestei sarbatori, romanii, ureaza la multi ani tuturor celor care poarta nume derivate din cuvantul floare sau care au fost numiti dupa o floare.

Nona Curalariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort