ghid

Ce si cum sarbatorim pe 8 mai? 8 mai Ziua Mondiala a Crucii Rosii si Semilunii Rosii

„Per Humanitatem ad Pacem” – motto Crucea Rosie

Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie este o organizație mondială de ajutor umanitar, aceasta se implica în cazul unor catastrofe sau urgente medicale pentru a ajuta oamenii aflați în pericol. Federația nu tine cont de naționalitate, rasă, sex, credințe religioase, clase și opinii politice, ea ajuta pe oricine este vulnerabil.

Mișcarea Internațională de Cruce Rosie și Semilună Roșie s-a născut la inițiativa lui Henry Dunant, fost om de afaceri și umanist creștin. Acesta în anul 1859, după bătălia de la Solferino, considerata una dintre cele mai sângeroase batalii ale secolului respectiv, a început sa promoveze un acord internațional cu privire la ajutorarea celor răniți și a ingrijitorilor, atrăgând atenția societății ca este nevoie de înființarea unei societăți umanitare.

A fondat în anul 1862 „Comitetul International al asociațiilor de ajutorare pentru îngrijirea răniților”, care, mai târziu, a devenit „Comitetul International al Crucii Roșii„, a fost primul laureat al Premiului Nobel pentru pace. În cinstea lui, pe data de 8 mai, ziua sa de naștere, in fiecare an, începând cu 1948, se sărbătorește Ziua Mondială a Crucii Roșii și Semilunii Roșii.

Principiile fundamentale ale societății aveau sa se contureze mai tarziu: umanitate, imparțialitate, neutralitate, independență, voluntariat, unitate și universalitate.

Din 1965, aceste principii sunt citite la deschiderea tuturor reuniunilor oficiale ale Crucii Roşii și Semilunii Roșii. Ele sunt precum o piramidă care s-ar nărui dacă unul dintre aceste principii nu ar fi respectat.

In aceasta zi fiecare dintre noi ar trebui sa aducem un omagiu tuturor voluntarilor Crucii Roșii și sa facem un act de binefacere. Pe 8 mai putem sărbători Ziua Mondială a Crucii Roșii și Semilunii Roșii donând bani, alimente sau sânge prin campaniile promovate pe site-urile oficiale ale Crucii Roşii.

crucearosie.ro

Nona Curalariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort