ghid

Cei mai populari indicatori tehnici in crypto! Trading Crypto

Toata lumea a fost la inceput de drum in acest domeniu, nimeni nu s-a nascut invatat.

Ajunsi in pragul in care am realizat ca este necesara o analiza profunda a unui grafic pentru a putea stabili cat mai precis o miscare a unei piete, am fost nevoiti sa folosim anumite instrumente. Aceste instrumente se numesc indicatori tehnici, iar cu  ajutorul acestor indicatori putem sa analizam in profunzime tot graficul unei active economice pentru a ne putea da seama ce urmeaza sa se intample.

In articolul de astazi va vom prezenta un top al celor mai utilizati si cei mai folositori indicatori de pe piata. Acest top este valabil atat pentru incepatori cat si pentru cei cu mai multa experienta. Atentie insa! Niciodata nu ne putem ghida dupa un singur indicator, este necesara analiza mai multor indicatori pentru a ne confirma ca urmeaza o anumita actiune.

RSI sau Relative strength index

Cel mai folosit indicator crypto este RSI. Pentru aprofundare gasiti mai multe informatii in acest articol.

RSI indica in mod practic viteza si gradul de modificare a pretului. O oarecare volatilitate, un grad de volatilitate. Pe scurt, RSI ne indica cat de mult si cat de repede fluctueaza pretul unei active economice. Acest indicator este reprezentat sub forma unui grafic scalat de la 0 la 100.

Urmatoarele pe lista sunt mediile mobile.

Media mobila simpla(SMA)

Media mobila exponential(EMA)

Media mobila de convergenta si divergenta(MACD)

Despre aceste medii mobile care puteti citii mai multe apasand pe numele fiecareia. Recomandat este sa le cititi pe fiecare in parte pentru a intelege exact cum functioneaza si la ce folosesc ele.

In linii mari, o medie mobila reprezinta o valoarea obtinuta in urma calcularii mediei artimetice a mai multor valori. Diferenta dintre cele 3 medii o face modul de calcul (formula) si cateva alte aspecte particulare ce le diferentiaza si le fac utile separat, in modul lor.

Fibonacci

Acest indicator este destul de simplu de inteles si foarte intuitiv. Indicatorul Fibonacci, asa cum spune si numele, se bazeaza exclusiv pe sirul lui Fibonacci. Mai exact, acest indicator creeaza 6 pragruri majore cu ajutorul carora ne putem da seama ce trend urmeaza sau cand este momentul oportun sa inchidem/deschidem o tranzactie.

Pentru a intelege mai multe despre acest indicator va invitam sa cititi mai multe in acest articol.

Volumul(OBV)

Volumul sau OBV este un indicator ceva mai complex dar care ne ofera foarte multe date esentiale in analiza unui grafic. Indicatorul de volum se bazeaza pe niste principii esentiale in economie si anume: preturile sunt stabilite in functie de cerere si oferta.

Daca cererea este ridicata iar oferta este redusa atunci si pretul este unul ridicat, pe cand daca cererea este mica si oferta mare pretul va fi si el foarte mic. Pentru tot sistemul, cum functioneaza si cum se foloseste acest indicator va recomandam sa cititi acest articol.

Stocasticul

Stocasticul este si el un indicator destul de folosit in prezent de foarte multi traderi. Acest indicator indica impulsuri de pret. Acest impuls este bazat pe comparatia unui anumit pret de inchidere cu preturile de inchidere de pe o anumita perioada de timp. Aceasta perioada este setata automat pe 14 zile dar se poate schimba in functie de cerintele fiecarui trader. Mai multe detalii puteti afla citind acest articol dedicat.

Acesti indicatori sunt folositi atat de traderi incepatori cat si de cei mai experimentati. Odata ce invatati si aprofundati acesti indicatori aveti sanse mari si realiste de a obtine profit in urma tranzactiilor cu criptomonede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort