ghid

Cele mai bune anvelope | Cum alegem anvelopele corect

Cele mai bune anvelope

Cele mai bune anvelope | Avelopele sunt singurul punct de contact dintre masina si carosabil, iar suprafata de contact este una destul de mica. Pentru a avea o siguranta, un confort, o fiabilitate si o performanta cat mai buna, trebuie sa ne alegem cu grija anvelopele cu care dorim sa ne echipam masina.

In articolul de astazi va vom prezenta toti pasii si criteriile pe care trebuie sa le aveti in vedere in momentul in care doriti sa va achizitionati anvelope pentru autoturism.

Pentru inceput, producatorul este destul de important in alegerea unei anvelope. Producatorii de anvelope necunoscuti si care nu si-au dovedit seriozitatea in timp trebuiesc eliminati din start de pe lista optiunilor.

Top Producatori anvelope | Cele mai bune anvelope

  • Anvelope Michelin
  • Anvelope Continental
  • Anvelope Pirelli
  • Anvelope GoodYear
  • Anvelope Nokian
  • Anvelope Bridgestone
  • Anvelope Firestone
  • Anvelope Hankook

Dimensiunile

Dimensiunea anvelopei chiar conteaza in acest caz, ba chiar foarte mult. Daca anvelopa este prea mare exista riscul dejantarii, uzurii premature plus instabilitate.

Daca talonul este mult prea mare anvelopa va flexa foarte mult, lucru ce duce la pierderea stabilitatii.

Daca anvelopa este prea mica, la fel exista riscul dejantarii si uzurii foarte mari. Aderenta va avea si ea de suferit daca anvelopele sunt prea mici.

Caracteristicile speciale

Aceste caracteristici speciale se gasesc pe eticheta dar si pe unele anvelope. Sunt anvelope ce reduc riscul de acvaplanare. Sunt anvelope cu protectie pentru jante sau cele intarite.

Indicele de franare

Indicele de franare este precizat destul de vizibil pe eticheta anvelopei. Cu cat acesta este mai bun cu atat masina va frana mult mai rapid iar alunecarea dintre anvelopa si carosabil va fi minima. Acest lucru duce in acelasi timp la uzura mai mare dar la o eficienta mult mai mare.

Indicele de greutate

Indicele de greutate apare chiar pe laterala anvelopei si indica sarcina pe care o suporta anvelopa.

Daca indicele de greutate este prea mic atunci masina va fi aproape incontrolabila in situatii de urgenta. Masa totala a masinii trebuie regasita in suma tuturor indicilor anvelopelor. Pentru masinile mai grele exista un indice special denumit “C” si este gandit pentru a suporta o greutate mult mai mare.

Indicele de eficienta la consum

Indicele de eficienta la consum se regaseste de asemenea si el pe anvelopa si pe eticheta sa. Acesta este destul de simplu si indica cat de eficienta este anvelopa din punct de vedere al consumului.

Indicele de viteza

Indicele de viteza indica viteza maxima pe care o poate atinge masina cu astfel de anvelope. Daca aveti un stil de condus mai sportiv este de luat in calcul si acest indice. Nu este indicat sa se forteze foarte mult anvelopele mai ales la viteze mari.

Sunetul pe care l produce anvelopa la rulare

Alt indice mai mult de confort, dar foarte important pentru cei mai meticulosi. Anvelopele cu toti indicii maximi este foarte greu de gasit si foarte cositisitoare.

Exista foarte multe caracteristici ale anvelopelor de care ar trebui sa ne interesam si sa le analizam dar este foarte greu. Trebuie gasit intodeauna un echilibru intre costuri si calitate, dar niciodata sa nu uitati ca anvelopa este pe departe cea mai importanta componenta a unei masini tinand cont ca toata aderenta sta intr-o suprafata mica de cauciuc pe asfalt.

Cand trebuie sa ne echipam masina cu anvelope de iarna

Nu exista o data exacta, insa, potrivit legii, este interzisa circulatia autovehiculelor ce nu sunt dotate cu anvelope de iarna pe drumuri cu zapada sau polei.

Ce amenda risca soferii ce conduc masini fara anvelope de iarna

Daca masina nu este echipata corespunzator, potrivit Politiei Romane, amenda poate ajunge pana la 2900 lei. Mai mult, soferul poate sa ramana si fara certificatul de inmatriculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort