ghid

Cele mai bune pompe submersibile | Ghid complet pentru alegerea lor

Pompe submersibile

Cele mai bune pompe submersibile | Pompele submersibile reprezintă aparate multifunctionale, cu mai multe utilizari: drenarea apei, pomparea apelor reziduale, irigatii, asigurarea apei curente acolo unde nu exista apa curenta. Dar de unde stii ce tip de pompa sa alegi, in functie de necesitatile tale?

Iti prezentam mai jos tipurile de pompa, fiecare cu caracteristicile aferente, astfel incat sa iti fie mult mai usor sa alegi ceea ce se potriveste pentru tine.

Tipuri de pompe submersibile in functie de sursa apei

Primul criteriu dupa care pot fi clasificate pompele submersibile este cel legat de sursa de apa. In acest sens, putem descrie urmatoarele tipuri de pompe:

  • pompe submersibile pentru fantani;
  • pompe submersibile pentru apa de suprafata.

In ceea ce priveste pompele submersibile pentru fantani, acestea se pozitioneaza la o adancime mare, avand rolul de a propulsa apa la suprafata cu un debit suficient pentru alimentarea locuintei cu apa si pentru irigatii. Acestea sunt pompe fixe, ce pot fi folosite in aceeasi pozitie pentru o perioada lunga de timp.

In schimb, pompele submersibile pentru apa de suprafata sunt special concepute pentru a le schimba usor pozitia si pot fi utilizate daca exista imprejurimi iazuri, lacuri sau alte surse din care poate fi preluata apa. Acestea au capacitatea de a propulsa de zece ori mai multa apa decat cele pentru fantani, dar nu de la adancimi mari.

Tipuri de pompe submersibile in functie de puritatea apei

Un al doilea criteriu dupa care pot fi clasificate pompele submersibile este cel legat de puritatea apei. Astfel, sunt identificate urmatoarele tipuri de pompe:

  • pompe submersibile pentru apa curata;
  • pompe submersibile pentru apa murdara;
  • pompe submersibile pentru apa murdara cu tocator.

Pompele submersibile pentru apa curata sunt utilizate pentru propulsarea apei la exterior, de cele mai multe ori din fantani, pentru uzul de tip menajer sau pentru irigatii.

In ceea ce priveste pompele submersibile pentru apa murdara sunt indicate pentru utilizare atunci cand apa contine impuritati, reziduuri sau depuneri.  Acestea sunt special concepute pentru a fi rezistente la coroziune si pentru a avea capacitatea de a face fata extragerii de apa dura.

Pentru apele care contin impuritati mari, este indicat a se utiliza pompele submersibile pentru apa murdara cu tocator. Acestea prezinta capacitatea de a toca reziduurile din fosele septice sau din toalete. In schimb, pot fi utilizate si in constructii sau in alte locuri cu apa in care exista corpuri solide.

Tipuri de pompe submersibile in functie de modul de functionare

Un ultim criteriu in ceea ce priveste pompele submersibile este cel legat de modul de functionare. Astfel, putem descrie urmatoarele tipuri de pompe:

  • pompe submersibile cu ejector, care prezinta o presiune crescuta, pot propulsa lichide cu o vascozitate mare si sunt indicate pentru bai si bucatarii aflate la demisol;
  • pompe submersibile cu turbina, utilizate in fantannile cu adancime foarte mare, au capacitatea de a asigura o presiune de lucru sporita si pot fi instalate eficient pentru deservirea locuintelor si sistemelor de irigatii;
  • pompe submersibile cu plutitor, care pot fi de suprafata si de functionalitatea prin centrifugare, dar si pot fi si pompe de adancime mare, utilizate special pentru case;
  • pompe submersibile cu presostat, care sunt prevazute cu un sistem electronic care regleaza presiunea de lucru si se folosesc in sistem de hidrofor daca distanta de la pompa si pana la locul deservit.

Pompele submersibile reprezinta o alegere ideala pentru persoanele care locuiesc la casa si care vor sa beneficieze de apa din surse subterane, fara, insa, a depune prea mult efort.

Tu ce alegere faci?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort