ghid

Chai Latte Reteta | Masala Chai Reteta

Masala Chai Reteta

Chai Latte Reteta | Odată cu venirea anotimpului rece, vă recomand cu căldură o rețetă de Ceai Masala Mix, din ingrediente care  în medicina chineză sunt considerate ca fiind generatoare de căldură pentru organism, conțin antioxidanți și au proprietăți antiseptice.

Rădăcina de ghimbir ( 20g ) și  piper negru boabe ( 10g )

În urma consumului de ghimbir și piper se simte o senzatie de căldură în organism, deoarece acesta ajută la relaxarea vaselor de sânge și accelerează circulația sângelui, de asemenea creșterea temperaturii realizată în acest proces contribuie la uciderea bacteriilor și reduce umiditatea internă, tradusă prin mucozitatea de care ne plângem mai toți.

Cuișoare, Anason, Turmeric, 2 bete Scortișoara, ( 20g din fiecare), 3 boabe de Cardamon

Cuișoarele sunt cunoscute  pentru beneficiile  antibacteriene, antivirale, antifungice și antiseptice, acest ingredient fiind perfect pentru această perioadă a anului, când virozele sunt în floare.

Anasonul este o sursă excelentă  de antioxidanți, ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi.

Pentru a oferi ceaiului o textură cremoasă, se adaugă pudra de turmeric, pe lângă faptul ca are aceleași beneficii ca și anasonul, acest ingredient ne mai ține și departe de depresie.

Acest cocktail de ingrediente funcționează ca o bombă de căldură în organism, iar aroma placută a scortișoarei ne duce direct cu gândul la sărbătorile de iarnă; bineinteles că nu va lipsi din acest mix ‘’Regele condimentelor indiene’’ și anume cardamonul verde, care practic însumeaza toate beneficiile din ingredientele menționate anterior.

Acest ceai se prepară prin adăugarea tuturor ingredientelor  în apa clocotită, se țin 5 minute la foc mic, după care se adaugă turmericul, laptele (200ml) și miere după gust.

Încălzire placută !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort