ghid

CIA Protocol – Prima miscare de tip DeFi bazata pe un meme!

CIA Protocol

CIA Protocol

In lumea crypto, ca si in orice alt domeniu legat cat de putin de mediul online / tehnologic, exista o forta cu o putere de neimaginat: meme-urile. Impactul acesta a fost evident mai ales in intamplarile recente cauzate de glumele lui Elon Musk. Asadar, pe piata crypto intra combinatia perfecta intre un meme si un proiect cum nu se poate mai serios: criptomoneda CIA si protocolul ei propriu.

Ce il face sa fie unic?

In oceanul tot mai vast de proiecte crypto, ce face CIA Protocol sa fie unic? Inspirat de publicatiile recente din mediul online si teoria conspirationista conform careia CIA-ul ar incerca sa monopolizeze lumea crypto, proiectul este prima miscare de tip DeFi bazata pe un meme, care se concentreaza mai ales pe aspectele legate de confidentialitatea tranzactiilor pe blockchain.

Comunitatea, adica detinatorii de token-uri CIA, numiti The Agency, sunt cel mai important element al ecosistemului, echipa CIA avand incredere maxima in ideea ca o comunitate puternica inseamna un blockchain puternic.

Inspiratia pentru miscare vine din observatia ca, in timp ce majoritatea blockchain-urilor sunt foarte concentrate pe siguranta lor, nu sunt atat de concentrate pe confidentialitatea tranzactiilor, dovada fiind posibilitatea unor practici precum doxxing-ul sau tracing-ul tranzactiilor.

In comparatie cu alte platforme asemanatoare

CIA Protocol a analizat atent piata platformelor asemanatoare si a invatat din greselile lor:

  • Uniswap. Problema principala este ca, precum chain-ul sau nativ (Ethereum), nu ofera tranzactii private.
  • Tornado Cash. Un instrument de confidentialitate functional, insa care accepta doar sume mici de ETH pentru tranzactii.
  • Monero. O valuta perfecta din punctul de vedere al confidentialitatii, insa ramane doar o valuta si nu o platforma propriu-zisa, deci nu poate integra dApps.

Conspiracy

Tot din analiza pietei, a luat nastere Conspiracy, platforma propriu-zisa pentru CIA Protocol. Aceasta isi doreste sa devina optiunea principala a investitorilor pentru realizarea de tranzactii private cu orice fel de criptomonede / bunuri aferente blockchain-urilor Layer 1 dominante. Conspiracy combina algoritmul Automated Market Maker (AMM) creat initial de Uniswap Labs cu tehnologia zk-SNARK creata de Tornado Cash. Pe scurt, Conspiracy este combinatia celor mai bune aspecte de la Uniswap si Tornado Cash.

Cum functioneaza CIA Protocol

Pentru a-si mentine platforma in functiune si a crea o sursa secundara de profit (separata de taxa tranzactiilor cu token-ul nativ), Conspiracy va percepe o taxa de 0.4% pentru fiecare tranzactie, exact ca alte protocoale AMM, din care 0.25% va fi platit furnizorilor de liquidity si doar 0.15% va fi o taxa propriu-zisa catre Conspiracy. Toate aceste tranzactii vor putea avea loc pe orice chain promovat prin Conspiracy, cum ar fi Ethereum, BSC, Avalanche, Fantom, etc., asadar diversitatea si utilitatea liquidity-ului platformei va fi mult mai mare decat a altora.

Token-ul CIA

Lansat pe 11 decembrie 2021 pe Uniswap, CIA este token-ul de tip ERC20 nativ platformei. Pentru a recompensa pe cei ce detin acest token, dar si pentru asigurarea unui flux de venit din cresterea ecosistemului, exista o taxa pentru tranzactiile cu acest token – de 10%, din care 3% se redistribuie catre investitori si 7% merge catre portofelul de marketing (care urmeaza sa fie utilizat pentru furnizarea de bani pentru marketing, listari CEX si buybacks fiind in plan pentru viitorul apropiat).

Merita? Pareri CIA Protocol

Lumea crypto, mai ales in cazul proiectelor mai noi, inseamna, adesea, asumarea unui risc. De cele mai multe ori, asumarea acestui risc inseamna si obtinerea unui profit surprinzator de mare in viitor. Asadar, pentru cei care cred in puterea popularitatii aduse de meme-uri si au un simt al aventurii mai ascutit si isi doresc pur si simplu ca tranzactiile lor sa fie 100% confidentiale, CIA Protocol poate reprezenta o optiune extrem de atractiva pentru o investitie.

De mentionat este faptul ca CIA Protocol nu a avut o faza de Pre-Sale, lansarea oficiala a avut loc pe Uniswap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort