ghid

Cum sa prepari ciorba de curcan cu taitei de casa| Reteta usoara si gustoasa

Nu cred ca exita romani care sa nu manance ciorba, dar sigur exista cativa care nu stiu sa o faca. De acum voi scrie si retete care sa va invete pas cu pas, cum m-a invatat si pe mine mama. Prima reteta din aceasta categorie o voi dedica ciorbei cu carne de curcan si taitei de casa. E delicioasa si trebuie neaparat sa o incercati!

Pasiunea mea pentru gatit are radacini in perioada copilariei. Pe atunci o ajutam pe mama si invatam tot ce puteam de la ea, apoi am mai incercat retete noi de pe internet, iar acum va ajut pe voi cu retete usoare si gustoase.

Ciorba cu carne de curcan si taitei de casa este una dintre preferatele mele. De data aceasta am avut carne de curcan crescut la tara si acesta a dat un gust aparte ciorbei mele.

Ingrediente necesare pentru ciorba de curcan:

  • carne de curcan
  • apa
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac mic
  • 1/4 telina
  • patrunjel, leustean daca aveti
  • sare, piper
  • bors
  • taitei de casa – reteta aici

Mod de preparare

  1. Incepe prin a spala carnea de curcan, verificand in acelasi timp sa nu aiba puf/pene mici. Pune putin mai mult de jumatate de oala cu apa la fiert, apoi adauga si carnea. Eu am facut aproximativ 3l ciorba, ca sa va puteti da seama de cantitati.
  2. Curata legumele, spala-le si apoi taie-le cubulete mici. Poti pune si un ardel rosu/verde daca ai.
  3. Cand carnea incepe sa fiarba, ia spuma cu o paleta. Dupa ce nu mai face spuma deloc, adauga legumele. Unul dintre secretele unei ciorbe reusite este fierberea la foc mic, in tihna, pentru ca savoarea legumelor sa se combine cu cea a carnii.
  4. Daca legumele sunt aproape firete, poti pune si taiteii.Am facut taitei de casa, gasiti un articol in care explic pas cu pas cum se fac.
  5. Apoi adauga bors in functie de cat de acru iti place tie. Nu pune mult din prima! Pune putin cate putin si gusta de fiecare data pentru a nu da gres. De data aceasta am folosit bors praf cu huste si leustean. Am mereu in casa un pliculet de bors in caz ca raman fara.
  6. Acum e timpul pentru sare si piper, dupa gust. Inca 5 minutele si gata ciorba! Pune si patrunjelul si leusteanul spalat si tocat marunt, o lingurita de smantana in bol si un ardel iute. O sa iti placa!

Ce reteta de ciorba ati vrea sa mai invatati?

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort