ghid

Consumatorul imbratiseaza Inteligenta Artificiala | Riscuri si beneficii ale inteligentei artificiale

Societatea noastra asa cum o stim se schimba, se imbunatateste, devine mai usoara.

De la modul in care ne accesam informatiile la educatie, medicina sau chiar servicii pentru clienti, Inteligenta Artificiala a intrat in viata noastra de zi cu zi si devine o prezenta constanta.

Ce este Inteligenta Artificiala?

Pe scurt, este un computer care indeplineste sarcini cu inteligenta asemanatoare omului si chiar cu aspect uman.

Pentru traducerea limbilor de baza, asistentii virtuali precum Siri, Alexa si Cortana care pot intelege recunoasterea vorbirii si chiar si pentru masinile care conduc singuri Inteligenta artificiala evolueaza rapid si devine mai fiabila.

Unele dintre cele mai uimitoare caracteristici ale AI (Artificial Intelligence) sunt:

• AI poate procesa o cantitate imensa de date

• Este capabil sa identifice tiparele si sa prevada comportamente

• Ia decizii pe cont propriu, calculeaza riscurile si rezolva mai bine problemele

Inteligenta Artificiala si serviciile pentru clienti

A trecut destul de mult timp de cand AI este un asistent de incredere in serviciul pentru clienti. Obiectivul principal al managementului serviciului pentru clienti (CRM) este sa inteleaga mai bine nevoile clientilor si sa ofere servicii personalizate si valoroase in toate domeniile.

Gestionarea clientilor poate fi foarte solicitanta. Cu ajutorul inteligentei artificiale pentru a descarca volumul mare de cerinte, putem ridica standardele de excelenta a serviciilor pentru clienti.

Instrumente de gestionare a clientilor AI

Prin predictia comportamentului clientilor, companiile pot personaliza materialul publicitar pentru a oferi material publicitar specific.

De asemenea, prin utilizarea tehnologiilor biometrice ale Inteligentei Artificiale, cum ar fi recunoasterea fetei, organizatiile pot asigura increderea clientilor datorita protectiei totale a datelor consumatorilor.

AI a ajutat serviciul clienti sa economiseasca timp si costuri prin solutii software mai usoare si mai eficiente.

Riscuri si beneficii ale inteligentei artificiale

Intrebarea despre ce se va intampla daca AI devine mai puternica si mai buna decat oamenii, este intotdeauna prezenta.

Desi ar putea fi un avantaj faptul ca inventarea inteligentei revolutionare ar putea sa dezradacineze razboiul, saracia si bolile, crearea unei AI puternice ar trebui controlata inainte de a deveni super inteligenta.

AI ar putea fi programat pentru devastare daca este dezvoltat de persoane cu interese ascunse.

Acestea sunt preocupari reale exprimate de Bill Gates, Elon Musk, Stephen Hawking si multe alte nume mari datorita faptului ca AI s-a dezvoltat atat de rapid in ultimii ani.

 Expertii se tem ca exista un potential real ca AI sa devina mai inteligent decat oamenii inca din 2060 si nu exista nicio modalitate de a prezice comportamentul sau.

Oamenii controleaza Pamantul pentru ca suntem cei mai destepti, dar ce se va intampla daca propriile noastre creatii devin mai inteligente decat noi?

Frica de necunoscut este cea care ii face pe cetateni sa nu aiba incredere in AI. Preocuparile exprimate intr-un studiu global de Pega au fost „Nu ma va cunoaste niciodata pe mine si preferintele mele, precum si pe om” sau „Cresterea robotilor si inrobirea umanitatii”. Cu toate acestea, 84% dintre subiectii studiati utilizeaza dispozitive si servicii tehnologice bazate pe AI.

Chiar daca poate exista teama ca robotii sa inlocuiasca oamenii intr-o zi, imbratisarea progresului AI ar putea reduce programul agitat si poate aduce liniste sufleteasca fiintelor umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort