ghid

Corporatii – Cum se intampla o incalcare a securitatii

Incalcarea securitatii este in esenta o intrare prin efractie, dar la nivel de date. Si se intampla foarte mult, nu neaparat la nivel personal, dar mai ales in corporatii mici si mari.

Atunci cand se produce o incalcare a securitatii, aceasta poate distruge reputatia si mijloacele financiare ale unei organizatii si diferiti indivizi pot deveni victime colaterale in acest proces.

Securitatea si incalcarea datelor se pot intampla la scara imensa, asta datorita avansarii tehnologiei. Hackerii pot intra in miliarde de conturi simultan, personale si corporative.

Multi isi aduc aminte de incalcarea datelor de pe Yahoo in 2016, cand au fost expuse 3 miliarde de conturi de utilizator. De asemenea, in septembrie 2018 Facebook a anuntat ca informatiile personale ale a 29 de milioane de utilizatori au fost expuse.

O incalcare a securitatii are loc atunci cand un hacker obtine acces neaprobat la informatiile protejate ale unei companii. Ciber-intrusii sau aplicatiile distructive scapa de sistemele de securitate pentru a obtine accesul in zonele restrictionate. Poate duce la pierderea datelor si la deteriorarea sistemului.

Tipuri de incalcare a securitatii

Spyware – sunt programe independente care monitorizeaza in secret actiunea sistemului tau si distinge parolele si alte date secrete si preda datele inapoi pe alt computer.

Spyware-ul este un fel de programare care este destinat fie sa acumuleze date in scopuri de marketing, fie sa transmita reclame catre paginile web. In ciuda faptului ca un astfel de software este real, acesta tinde sa fie introdus pe computerul tau fara aprobarea ta.

Virus – este un fel de cod sau program rau intentionat conceput pentru a modifica modul in care functioneaza un computer si este destinat sa se raspandeasca incepand cu un PC, apoi pe urmatorul. Un virus functioneaza atasandu-se la un program sau arhiva autentica care accepta macrocomenzi pentru a-si executa codul. In tot acest timp, un virus poate provoca repercusiuni daunatoare, de exemplu, distrugerea software-ului prin deteriorarea si coruperea datelor.

De unde stii daca computerul tau a fost infectat cu un virus? Ar trebui sa cautati:

  • Modificari pe pagina principala
  • Ferestre pop-up
  • Sistemul se blocheaza
  • Programe necunoscute care incep la deschiderea computerului
  • Modificari suspecte ale parolei

Ransomware – ideea de ransomware, un tip remarcabil de programare rau intentionata, este foarte de baza. Hackerii blocheaza si amesteca informatiile computerului unei persoane si solicita o plata pentru restabilirea accesului la date. Victima trebuie sa plateasca criminalul cibernetic intr-un interval de timp sau risca sa piarda complet accesul. Cu toate acestea, efectuarea platii nu garanteaza ca accesul va fi restabilit.

Este o forma de intimidare on-line in care un atacator iti tine fisierele, fotografiile, parolele, informatiile bancare ostatice si, desi totul este inca pe computerul tau, informatiile sunt criptate, prin urmare nu le poti citi.

Cum te protejezi de o incalcare a securitatii

Informatiile tale cu caracter personal sunt online peste tot, de la fisierele de date ale medicului tau la datele guvernamentale si bancare, in special pe social media. In cazul in care se intampla o securitate sau o incalcare a datelor pe una dintre aceste baze de date, nu poti face prea multe.

Dar iata cum poti incerca sa te protejezi:

– Instaleaza si actualizeaza un program antivirus de incredere(ex: Bitdefender)

– Creaza parole puternice care sa includa majuscule, litere mici si caractere speciale. De asemenea, utilizeaza o parola diferita pentru fiecare cont.

– Foloseste conexiuni criptate pe site-uri web. Un site securizat ar trebui sa aiba https in adresa.

– Fii mereu la curent cu noile programe de protectie si fii vigilent la toate tranzactiile financiare pe care le faci online.

Deoarece incalcarile de date si securitate au crescut alarmant in ultimii ani, au fost create legi si reglementari pentru a proteja datele personale ale consumatorului de a fi expuse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort