ghid

Crypto Updates 02.03.2022 – Ultimele stiri importante din crypto!

Stiri Crypto

Coreea de Sud vrea sa intre in Metaverse

Guvernul de la Seul va investi 187 de milioane de dolari in universul virtual pentru construirea unui ecosistem de clasa mondiala.

Proiectul este o initiativa a Ministerului Stiintei si Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor, cu titlul de „Digital New Deal” ce are ca scop implementarea de noi politici tehnologice si digitale pentru a hiper-dezvoltarea statului asiatic, asta dupa ce in noiembrie au fost anuntate planurile de descentralizare pentru 120 de centre si companii. Universul virtual va facilita sansa aparitiei a peste 1,5 milioane de joburi si cultivarea a peste 40.000 de experti in domeniu. Seul doreste ca pana la finele lui 2023 sa devina primul oras din Metaverse, iar cetatenii sai sa poata opera consulatari si audiente virtual, de exemplu o programare la primarie sa nu mai necesite prezenta fizica, iar pana in 2026, tara sa devina a 5-a cea mai mare piata metaverse de pe Planeta.

Asadar, Coreea de Sud doreste efectiv ruperea de granitele teritoriale pamantesti si intrarea intr-o lume total descentralizata. Cu toate acestea, desi permisiva cu crypto, nu exista local vreo deschidere fata de NFTs in acest moment, active foarte conectate de Metaverse.

Cambridge lanseaza proiecte de crypto-research

Celebra universitate din Anglia a anuntat diverse colaborari cu institutii financiare pentru documentare pe zona blockchain.

Dupa ce acum 2 ani, rivala Oxford s-a implicat alaturi de AstraZeneca pentru crearea vaccinului britanic anti-covid, acum cealalta universitate de top, impreuna cu 16 parteneri de reduta ai lumii, doreste prin sectia sa CCAF (Centrul de Finante Alternativa) o colaborare cu Fondul Monetar International si Banca Reglementelor Internationale pentru cercetare in zona crypto. Scopul studiilor va fi pentru a raspunde nevoilor tot mai mari in acest sens si a oferi o perspectiva asupra viitorului, precum si moduri de implementare a acestor monede virtuale si suport pentru sectorul public si privat. Se doreste in mare cunoasterea infrastructurii blockchain, impactul asupra mediului si documentarea pivind activele digitale.

Alti colaboratori ai acestui proiect sunt Mastercard, Visa, Goldman Sachs, Fidelity, etc, iar printre temele abordate ar fi si minarea de Bitcoin.

Binance doneaza bani Ucrainei

Cel mai mare exchange crypto a expediat 10 milioane de dolari tarii conduse de Volodomir Zelensky.

Fondurile vor fi destinate asociatilor non-profit si guvernamentale ca suport pentru razboiul cu Rusia. Printre principalii beneficiari va fi UNICEF, care va ajuta cu banii primiti familile stramutate sau cu probleme. Binance face apel si la investitori si traderi pentru a ajuta Ucraina cu donatii crypto prin noua sa initiativa de crowdfunding, creand un fond special in acest. Pe de alta parte, Binance a anuntat ferm ca nu va ingheta conturile rusesti, ca urmare a cererii vice-premierului Ucrainei, argumentand ca utilizatorii inocenti nu au nici o vina pentru acest conflict, scopul crypto fiind tocmai de a oferi o libertate financiara tuturor oamenilor de pe Planeta, independent de autoritatea bancilor sau guvernelor.

Tranzactiile cu monede virtuale au crescut enorm in zona Ucrainei si Rusiei in ultimele zile, donatiile atingand peste 34 de milioane de dolari, iar Bitcoin aflandu-se la 44.000$, la momentul redactarii materialului.

Snoop Dogg vrea un imperiu NFT

Celebrul rapper californian, cu o avere neta de 150 de milioane de dolari, cunoscut ca si un bun antreprenor, pare indragostit de arta digitala, din care vrea sa-si faca un adeverat regat.

Calvin Cordozar Broadus Jr pe numele real, a lansat in 2013 pe cand retelele sociale incepeau sa explodeze aplicatia Shoopify, o platforma de sharing si editare ce contine stickere si capturi ale artistului. Un an mai tarziu s-a alaturat unei investitii de 50 milioane de dolari intr-o platforma de blogging. In 2015, a fost co-fondatorul al Casa Verde Capital, un fond de capital de risc pentru industria canabisului. Toate acestea aducandu-i peste ani milioane de dolari. Acum vrea sa faca din Death Row un adevarat label NFT. Snoop a intrat in lumea activelor digitale in aprilie anul trecut, printr-o licitatie a unei piese unice „Death Row” vanduta cu peste 100.000$. In septembrie si-a creat pseudonimul Cozomo de’ Medici cu o colectie de peste 17 milioane dolari. Ulterior s-a asociat cu Sandbox pentru lansarea „Snoopverse”, oferindu-le utilizatorilor experiente in Metaverse, profitul ajungand la 1.7 milioane de dolari. Luna asta, artistul a lovit lozul cel mare, prin generarea a peste 44 milioane de dolari in urma celor 10.000 de Stash Box NFT, lansati cu ocazia noului sau album B.O.D.R. recent, urmati apoi de noua serie de 10.000 de avatare numite ’’the Doggies’’, cu 150 Sand bucata ce garanteaza acces la evenimente virtuale si concerte .

Printre proiectele pe care cantaretul le mai mare in curs de dezvoltare, se mai gasesc portretul digital pus la vanzare prin SuperRare (un NFT lansat pe reteaua Solana) si colectia exclusivista de NFTs  „Masterminds of Hip Hop” dedicata culturii urbane si pionerilor muzicii rap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort