ghid

Crypto Updates 09.03.2022 – Ultimele stiri importante din crypto!

Crypto Updates, 9 Martie

Crypto, principalul subiect de campanie pentru alegerile din Coreea de Sud

In cursul noptii actuale, se va afla rezultatul final al scrutinului prezidential din tara asiatica, care va da urmatorul sef de stat pentru urmatorii 5 ani.

Favoritii pentru cea mai onoranta pozitie sunt reprezentantii celor doua mari organizatii ale Coreei, Lee Jae-myung, din partea Partidului Democrat si Yoon Seok-youl, din partea Partidului Conservator. Desi vorbim de cele mai importante alegeri din tara, pare ca multa lume e mult mai interesata de monedele virtuale si viitorul acestora pe teritoriul in care ambii candidati in campania electorala, s-au intrecut in declaratatii care mai de care mai pro-active digitale. Inca de anul trecut a fost propus un plan de impozitare crypto, ce prevedea taxarea profiturilor de peste 2000$ cu 20%, insa a fost amanat pentru 2023. Reprezentantul Partidului Democrat a venit cu promisiuni populiste, prin care anunta daca va castiga o dereglare pentru industria descentralizata si un nivel de taxare de la 41.000$ profit. De cealalta parte, Lee Jae-myung, a incercat sa atraga electoratul tanar folosindu-se si de NFT-uri in campania sa si a jurat recunoasterea monedelor virtuale, pentru care a promis un mediu propice daca va fi ales, cu o entitate speciala care se va ocupa de constituirea unui cadru legal pentru ele.

Se estimeaza ca 20% din populatia Coreei de Sud detine crypto, iar in radul persoanelor 20-30 de ani, procentul este de peste 40%. La ora redactarii materialului, voturile erau numarate in proportie de 80% si lupta era foarte foarte echilibrata.

Nasdaq si Hashdex lanseaza cursuri crypto

Celebrul indice bursier, impreuna cu gigantul specializat in gestionarea activelor digitale, vor distribui o serie de cursuri de specialitate.

Lectiile oferite vor fi in numar de 12 parti si sunt gratuite pentru absolut toti profesionistii din domeniu. Programul se numeste „Advisor Academy Digital Assets” si contine prezentari live, teorie, module de practica pentru fiecare material si sesiuni de intrebari si raspunsuri. Principalul lector al acestor cursuri este Keith Black, expert in management, economie si finante, dar si alti specialisti. Scopul acestui program va fi de a educa consilierii financiari si reprezentati ai institutiilor digitale si nu numai, asupra resurselor si oportunitatilor oferite de piata crypto si tehnologia blockchain. De asemenea, investitorii si potentialii investitori sunt invitati sa ia parte la aceste lectii pentru a intelege acest intreg spectru al sectorului descentralizat.

Acum un an, Hasdex si Nasdaq au avut primul parteneriat de acest fel, pentru lansarea indicelui comun NCI, dezvoltat ca un etalon al proiectelor crypto si o reprezentare diversificata a monedelor virtuale.

Coinbase a blocat 25.000 de wallet-uri rusesti

Platforma de exchange, se alatura sactiunilor impuse de Vest rusilor, prin blocarea a zeci de mii de conturi, ce sunt suspecte de activitati ilegale si conexiuni cu Kremlinul.

Gigantul crypto a oprit acele portofele digitale, pentru a nu fi folisite in evitarea sanctiunilor. Guvernul SUA, dar si ucrainienii au cerut de nenumarate ori marilor platforme din sectorul descentralizat sa nu permita oligarhilor rusi sa-si ascunda averile in activele lor. Daca rivalul Binance, s-a pozitionat ferm impotriva sanctiunilor, Coinbase sustine ca securitatea si apararea nationala este mai presus de crypto, insa a precizat clar ca nu toti rusii vor fi sanctionati, libertatea financiara fiind un drept, ci strict companiile si entitatile luate in vizor. Exchange-ul este oricum unul dintre greii industriei cu tehnologie avansata in detectarea fraudelor, spre exemplu in 2020, 1200 de wallet-uri fiind blocate, tot din cauza unui caz Rusia-SUA.

Cat despre regimul lui Putin, desi tara sa pare tot mai izolata din cauza represiunilor economice, recent Visa, Mastercard si American Express au oprit orice legaturi, iar acum si crypto monedele nu mai par niste portite de evadare, totusi pare ca Moscova ramane indiferenta de aceste acte.

Avalanche va investi 300 de milioane de dolari in reteaua sa

Unul dintre cele mai promitatoare si serioase proiecte de pe blockchain, va lansa un program de investitii pentru dezvoltarea infrastructurii sale.

Fundatia Avanlanche, a lansat recent „Multiverse”, ce va fi finantat cu peste 290 de milioane de dolari (adica 4 milioane de monede AVAX), cu scopul de a creste sub-neturile retelei. Prin noua mutare, se doreste crearea unui mediu propice pentru gaming si DeFi. Printe tintele Multiverse este si proiectul DeFi Kingdoms (joc portat la sfarsitul anului trecut) si crearea unui nou token, Crystal, pe langa cel existent, Jewel. De asemenea, Avalanche doreste sa nu piarda cursa contractelor inteligente cu competitorii sai, Etherum sau Polkadot. De asemenea, prin inovatia adusa, se doreste daramarea zidului dintre finantele clasice si cele descentralizate, iar tehnic vorbind se vrea personalizarea resurselor.

La acest proiect vor mai lua parte si alte entitati din spatiul crypto, precum Aave, Golden Tree Asset Management, Wintermute, Jump Crypto, Valkyrie, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort