ghid

Crypto Updates 11.03.2022 – Ultimele stiri importante din crypto!

Crypto Updates, 11 Martie

Binance a lansat un provider de plati crypto-fiat

Cel mai mare exchange de pe piata descentralizata a anuntat recent constituirea unui serviciu de plati, special conceput pentru companii si viitorii clienti, pentru a facilita tranzactiile directe crypto-fiat.

Noul sistem se numeste Bifinity si va fi practic o punte de legatura intre industria monedelor virtuale si industria financiara traditionala. Noua companie a incheiat cu aceasta ocazie, un parteneriat in valoare de 36 de milioane de dolari, cu Eqonex, compania de servicii financiare digitale din Singapore, cu scopul de a sedimenta si valorifica aceasta colaborare. Pe langa aceasta, noul provider, va relationa cu procesatorul international de plati Checkout.com si platforma non-bancara Paysafe, pentru a facilita accesul la reteaua globala de monede virtuale si a le tranzactiona in siguranta. Cu aceste parteneriate, clientii europeni ai Binance au acum acces la depozite și retrageri atat in ​​lire sterline, cat si in euro prin transferuri bancare in zona unica de plati în euro (SEPA) si servicii de plata rapida (FPS) si planuiesc extinderea spre America Latina.

CEO-ul Binifity va fi Helen Hai, fost director al departmentului de caritate si NFT din cadrul exchange-ului. Singurul impediment pentru noul parteneriat dintre Binance Group, Binifity si Eqonex pare a fi Autoritatea Financiara din UK, care a interzis in iunie 2021 filialei Binance sa se desfasoare pe teritoriul sau.

Dubai introduce noi reglementari crypto

Hub-ul crypto din Emiratele Arabe Unite, a lansat recent actualizari in legislatia privind monedele virtuale.

Printre amendamentele aduse cu noua reglementare, e vorba si de infiintarea unui organism de supraveghere financiara a domeniului digital. Prin aceasta initiativa, statul musulman isi ratifica pozitia vizavi de piata crypto si doreste dezvoltarea sectorului si protejarea consumatorilor. De asemenea, se vrea transformarea intregii tari intr-o destinatie mondiala pentru investitorii si bussiness-urile interesate de blockchain. Noul organism de supraveghere, Autoritatea de Reglementare a Activelor Virtuale (VARA) va urmari licenta si guvernanta mediului de afaceri cu bunuri digitale. Utilizatorii si institutiile vor trebui sa fie inregistrati la nou creata entitate, inainte de a intra in tranzactii crypto de orice fel. Legislatia va fi valabila in intreg emiratul, cu exceptia cartierului DIFC, zona administrata direct de guvern si reglementata de Autoritatea pentru Servicii Financare din Dubai. 

Emiratele Arabe Unite reprezinta o federatie de 7 state, iar epicentrul economiei teritoriale, Dubai, a facut presiuni in mod constant pentru dezvoltarea reglementarii activelor virtuale, inca din 2017, cand a acceptat crypto in industria imobiliara.

Elrond a achizitionat Twispay

Reteaua romaneasca pare pe val in ultima perioada, dupa ce recent a absorbit o companie responsabila de e-money.

Fostul start-up sibian, a facut un pas enorm spre viitorul adoptiei blockchain in Romania, dupa tranzactionarea Capital Financial, firma ce administreaza procesatorul de plati si emitentul de valuta electronica, Twispay. Acesta, poate opera in intreg spatiul UE, are intercalate serviciile Visa si Mastercard si este licentiata de catre BNR, care a si recunoscut noua afacere. Prin aceasta mutare, Elrond urmareste eficientizarea si combinarea cu propria sa tehnologie pentru o adevarata revolutie in tot ce inseamna sisteme de plata. Acest moment poate demonstra, conform spuselor lui Beniamin Mincu, ca lumea fiat si lumea crypto ar putea gasi un teren neutru comun de convietuire. De asemenea, printre planurile de viitor ale CEO-ului Elrond, se numara si crearea de stablecoin, avand in vedere ca directivele UE privind activele digitale, permit institutiilor emitente de monede electronice acest aspect.

Pentru cumpararea Twispay, Elrond lucreaza de anul trecut, fiind consiliat de celebrul auditor in finante si taxe, Deloitte, iar pe partea juridica a lucrat cu firma bucuresteana Reff& Associates. Moneda proiectului sibian, EGLD, aflata in topul activelor crypto, are o valoare de 145$ la ora redactarii articolului.

Stripe, revine in industria crypto

Furnizorul de plati a revenit la sentimente mai bune fata de monedele virtuale si urmareste din nou integrarea acestora in sistemul sau.

Serviciul irlandezo-american, fondat in 2010, a aratat o sustinere fata de Bitcoin, inca din 2014, dar a renuntat la el 4 ani mai tarziu, nefiind garantata utilitatea acestuia. Insa, se pare ca popularitatea industriei crypto, obliga compania sa se repozitioneze, astfel ca inca din octombrie, Stripe a inceput crearea de job-uri si recrutarea de candidati pentru infiintarea unui departament axat pe crypto. Firma de plati deja ajusteaza infrastructura platformei pentru a sustine tranzactii crypto si a oferi utilizatorilor metode de integrare a monelor virtuale. In acest sens, vor fi lansate instrumente si interfete de programare pentru aplicatii de retea, cu scopul de a operationaliza tokeni, NFT-uri si crypto active.

Stripe va incadra peste 135 de monede virtuale, iar serviciul va fi disponibil in 180 tari. De asemenea, furnizorul va colabora cu exchange-ul FTX pentru a facilita fluxul fiat-crypto si optimizarea functiilor privind identitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort