ghid

Crypto Updates 15.03.2022 – Ultimele stiri importante din crypto!

Crypto Updates 15 Martie

Stiri Crypto

Comisia Europeana a votat contra interzicerii PoW privind crypto

Dupa ce votul a fost amanat in februarie din cauza inceperii razboiului ruso-ucrainean, membrii comisiei au oferit un respiro monedelor virtuale, dupa ce au oferit aviz negativ banarii protocolului proof of work.

Desi, initial, se credea ca aceasta propunere va trece, se pare ca parlamentarii nu au dorit inca sa dea un ok amendamentului adus la proiectul de lege MiCA, creat special pentru a contextualiza piata crypto. Prevederea introdusa urma sa interzica utilizarea monedelor ce detin proof of work, adica sistemul care foloseste putere computerizata pentru functionarea lor, ce automat consuma o mare cantitate de energie.

MiCA, este un mare pachet de legi, introdus in 2020, ce contine 126 de articole si un plan bine structurat privind reglementarea crypto in spatiul UE. Principalul motiv ce a dus la anularea propunerii aduse, a fost reprezentat de un anumit paragraf care ar fi interzis total orice activitate de proofof work si ar fi cerut operatorilor sa prezinte un plan detaliat asupra sustenabilitatii monedelor, ceea ce ar fi fost imposibil pentru Bitcoin, de exemplu, ce nu are o echipa sau o entitate in spate. De aceea, acest amendament a fost respins cu 32 contra 24 de voturi, si ulterior corectat.

Acum versiunea corectata a MiCA, ce nu contine nici o interdictie directa asupra PoW isi va continua parcursul prin institutiile UE, pana la atingerea unui rezultat privind reglementarea finala a monedelor virtuale.

Universitatea Princeton cerceteaza sectorul descentralizat

Dupa ce maretul pioner european al invatamantului, Cambridge, a dat drumul unui departament de cercetare si documentare pe blockchain, acum si celebrul colegiu din New Jersey intentioneaza sa faca aproximativ acelasi lucru.

Mai exact, universitatea va lansa diverse studii privind „descentralizarea puterii sociale” prin intermediul tehnologiei revolutionare. Princeton a strans 20 de milioane de dolari din donatii, dar si contributiile unor giganti precum Joseph Lubin, co-fondator Etherum sau Mike Novogratz, director executiv Galaxy Digital’s. Studiile vor reuni diversi oameni de stiinta si se vor concentra pe impactul si schimbarile pe care le poate aduce blockchain vietii sociale si cotidiene, asa cum a facut-o in trecut tipografia sau internetul. Colegiul considera ca intelegerea descentralizarii poate duce la perfectionarea finantelor, votului, stirilor si sa ajute societatea in multe alte feluri, dar si sa optimizeze tehnologii conexe.

Pentru promovarea cercetarii, Princeton a lansat un filmulet de prezentare pe Twitter, iar initiativa este a doua interactiune a Universitatii cu spatiul descentralizat, dupa ce pe 2 martie a anuntat un parteneriat cu DAO-ul celor de la Radio Caca, pentru crearea unui metaverse in care studentii se pot juca si studia.

Singapore va taxa NFT-urile

Tara aflata in sud-estul Asiei, va initia in curand o taxa pe veniturile generate din trading-ul de tokeni nefungibili, NFT-uri.

Vestea a fost anuntata de ministrul finantelor, care a precizat clar ca masura se aplica tranzactionarii de NFT-uri conform standardelor locale privind impozitul pe venit si nu celor care obtin castiguri de capital. Desi actiunea poate parea ambigua, Singapore nu are un cadru legal de impozitare pentru castigul de capital, de aceea multi considera aceasta tara un adevarat paradis fiscal cand vine vorba de profiturile obtinute din bursa, crypto, marfuri, etc. Vectorii pe care Autoritatea Fiscala, ii are in vedere pentru a defini castigul obtinut din tranzactionare, implica caracteristicile activului, durata detinerii, intentia de cumparare, volumul tranzactiilor si motivele vanzarii. Stirea nu a fost primita tocmai bine de fanii bunurilor digitale din teritoriu, tocmai fiindca lasa loc de multe interpretari.

In ciuda acestui fapt, Singapore ramane o tara crypto-friendly, unde la capitolul monedelor virtuale, reglementarile sunt mult mai clare, definite si incurajatoare.

Illinois vrea sa reglementeze crypto

Pe fondul ordinului executiv al presedintelui Biden privind monedele virtuale, statul american cu capitala la Springfield, cauta sa se aproprie de acestea, dar strict pentru taxe si impozite, nu neaparat pentru schimb comercial.

Initiativa, sponsorizata de reprezentatul statului, Margaret Croke, este administrata de un proiect de lege denumit „5287” depus la Senat, ce ar permite Departamentului de Venituri din Illinois (IDR) sa accepte plati cu crypto. Astfel institutia va putea emite reguli si reglementari privind monedele virtuale, asupra carora s-a aratat deschisa. Proiectul de lege a primit vot favorabil in Camera si asteapta, incepand cu finele lunii trecute, avizul Senatului local. Fata de state mult mai into crypto precum Arizona sau California, ce urmaresc chiar stabilirea Bitcoinului ca moneda oficiala de plata, Croke a spus clar ca nu intentioneaza acest lucru, deoarece intra in contradictie cu Constitutia SUA. De asemenea, ea s-a aratat nemultumita de intarzierea cu care a fost dat ordinul executiv al lui Biden si perioada de 6 luni de analiza.

Un alt proiect de lege pe care Croke il sustine pentru Illinois privind activele digitale, „3968”, o propunere care ar permite companiilor de tech sa detina monede virtuale, se afla la Senat, dar a fost intarziata de decizia de reinoire sesizata de Biroul Controlului Monedei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort