ghid

Crypto Updates 20.02.2022 – Ultimele stiri importante din crypto!

Crypto Updates | Stiri Crypto

STIRI CRYPTO

JP Morgan intra in Metaverse

Una dintre cele mai populare institutii financiare din lume, va deveni prima banca care isi va deschide un lounge virtual in Decentraland.

Gigantul vede in sectorul VR o oportunitate de 1 trilion de dolari in anii ce vor urma si considera ca trend-ul va deveni tot mai popular in randul companiilor. Noul sediu deschis in Metajuku (versiunea virtuala a cartierului Harajuku din Tokyo) se va numi Onyx, iar vizitatorii vor fi intampinati la intrare de un tigru si portretul lui Jamie Dimon, directorul executiv al firmei. Odata cu noul proiect, banca doreste implementarea unui infrastructuri blockchain stabile si revolutionarea platilor digitale. De asemenea, inclusiv societatile rivale Goldman Sachs sau Morgan Stanley, prevad in viitor posibilitatea de extindere spre Metaverse.

JP Morgan se alatura universului virtual, acolo unde influenceri, business-uri sau companii de top precum Snoop Dogg, Adidas sau Fornite, deja si-au cumparat teren sau urmeaza sa-si puna amprenta.

Ucraina a legalizat crypto

Macinata de conflictul cu Rusia ce pare tot mai mult ca se va transforma in razboi, tara aflata la nord de Romania, are totusi timp si de alte probleme care-i pot influenta viitorul, iar recent legalizarea monedelor virtuale a fost in sfarsit definitivata.

Parlamentul de la Kiev, a votat cu o majoritate covarsitoare de 272 de membrii, ratificarea legii privind activele digitale. Aceasta a venit la pachet si cu un ultim amendament despre responsabilizarea Comisiei Nationale de Securitate a Pietei de Valori ca principal reglementator al zonei crypto. Legea nu transforma neaparat Ucraina in El Salvador, unde Bitcoin este folosit ca mijloc de plata, dar ofera o oportunitate mare companiilor si utilizatorilor de pe blockchain sa investeasca sau sa-si exporte business-urile in Ucraina, existand automat o protectie, o reglementare, o taxare si o recunoastere a intregului sector. Exista insa, planurile de viitor care includ modificari ale codului fiscal si civil, pentru a adopta monedele virtuale, care in prezent sunt folosite, mai mult sau mai putin, de 5,5 milioane de oameni, adica 13% din populatie.

Asadar, statul condus de Vladimir Zelenski, se alatura regimurilor crypto-friendly, unde observam o tendinta tot mai mare in special dinspre estul Europei, daca ne raportam la Belarus care recent a dat o ordonanta in acest sens sau chiar rivala Rusia, care pregateste si ea o reglementare a sectorului.

Tradesilvania: Evolutia crypto in Romania

Dupa studii dezvoltate in trecut de ING si Ipsos privind monedele virtuale, jetoanele nefungibile si tehnologia blockchain, aplicatia Tradesilvania a emis un raport independent privind evolutia acestui spectru pe ultimii 4 ani.

Daca in 2018, 75% din cei chestionati spuneau ca au auzit de crypto, fata de 66% media europeana de la acel moment, astazi 96% dintre adultii romani, utilizatori de internet, sunt constienti de sectorul crypto. La nivel de posesiune, 8% dintre romanii din mediul urban cu conexiune la internet detineau monede virtuale in 2018, in timp ce astazi 4 din 10 au luat contact cu ele, iar 84% dintre respondenti, sunt interesati de achizitionarea lor in viitor. Vizavi de adoptie si legiferare, 65% dintre cei chestionati de Tradesilvania considera ca activele digitale vor deveni mijloace de plata in viitor, cu 23% mai mult decat cei raportati de ING in 2018 pe aceiasi tema si tot acolo, se afla si proportia privind perceptia generala a romanilor despre domeniul descentralizarii.

In concluzie, cifrele pot fi destul de incurajatoare privind sectorul financiaro-virtual, iar evolutia este clar una ascendenta. Cat despre studiul infaptuit de Tradesilvania, precum si alte referinte, va invitam sa vizitati site-ul lor.

OpenSea a fost hackuit

Platforma de jetoane nefungibile a fost tinta mai multor atacuri digitale, de pe urma carora, oficial pana in momentul de fata, 32 de conturi au fost sparte.

CEO-ul companiei, Devin Finzer, sustine ca este la curent cu toate aceste cazuri si indeamna publicul la calm si rabdare. Investigatia este in curs de derulare si in paralel pare ca OpenSea va revizui codul care sta la baza platformei, prin actualizarea unui nou smart contract ce va elimina conturile inactive. Perkshield, o companie de securitate pe blockchain spune ca cel mai probabil atacurile au fost mailuri de tip phising, ce contineau scam-uri. Adresa suspecta de pe care s-ar fi facut toate aceste atacuri, detine ETH in valoare de 1,7 milioane de dolari si multe alte bunuri digitale.

OpenSea, este primul si cel mai mare marketplace de NFT-uri din lume, a fost infiintat la finele lui 2017, are aproximativ 1.25 milioane de utilizatori si peste 80 de milioane jetoane nefungibile.

Pe 22 februarie va avea loc Crypto Carnival

Evenimentul de peste 2 zile, reprezinta o serie de conferinte virtuale ce vor trata dedesubturile si noutatile din lumea descentralizata.

Crypto Carnival este o initiativa a Rainbow 6ix, o companie din America de Nord, specializata in blockchain marketing, prin care toti investitorii, utilizatorii sau oricine e interesat, poate participa intre 22-23 februarie la o serie de conferinte, intalniri si worskshop-uri online despre monedele virtuale, NFTs, metaverse, crypto-gaming, proiecte de viitor de pe blockchain si multe alte chestii interesante. Printre invitatii de marca, vor fi reprezentatii Londex si VirgoCX. Biletele costa intre 8 si 20 de dolari si pot fi achizionate de pe reteaua eventbrite. De asemenea, participantii au ocazia sa castige airdrop-uri, Bitcoin, ETH, iphone-uri, etc.

Pentru cei care doresc sa ia parte la Crypto Carnival, vizitati site-ul celor de la Rainbow 6ix pentru mai multe informatii si nu va faceti program in perioada 22-23 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort