ghid

Crypto Updates 21.03.2022 – Ultimele stiri importante din crypto!

Crypto Updates

Stiri Crypto

SanoPass va lansa o colectie de NFTs

Reteaua romaneasca de well-being, infiintata in 2018, doreste sa intre puternic in sectorul descentralizat, iar pentru asta va lansa o colectie de NFT-uri.

Compania ce implementeaza si digitalizeaza servicii medicale de preventie si fitness din peste 1000 de clinici si 150 de sali fitness autohtone, vrea sa fie printre primele proiecte locale care vor integra Metaverse-ul. Inainte de toate insa, dupa dezvoltarea platformei sanopass.io, unde poate fi vizualizata sectiunea de whitepaper, roadmap si multe alte informatii, a doua initiativa ar fi distribuirea unei serii de 10.000 de NFTs, undeva altundeva, daca nu pe blockchain-ul celor de la Elrond.

Colectia de certificate digitale, care pe langa insusirile virtuale, unicitate si exclusivitate, vor oferi un abonament de sanatate, continut pe portalul companiei si diverse alte recompense si beneficii ce vor veni progresiv. De asemenea, incepand cu jumatatea anului 2023, posesorii de NFTs, vor primi token-uri de sanatate, ce vor avea si optiune de Staking, cu care vor putea fi achizitionate servicii sau produse din reteaua wellness. Reprezentatii companiei sustin ca securitatea si confidentialitatea datelor, sunt caracteristicile principale care au determinat asocierea cu domeniul blockchain.

NFT-urile SanoPass vor costa 2 EGLD (171$ la momentul redactarii materialului), vor fi lansate intr-o singura colectie si vor fi valabile de la 1 aprilie, cu perioada de pre-sale pentru membrii comunitatii de pe whitelist.

Australia, pregateste regularizarea crypto

Dupa ce in urma cu 2 zile, am scris despre procesul pe care Autoritatea de Reglementare din tara aflata in Oceania l-a avut cu Meta, acum o noua stire promitatoare vine dinspre acest stat.

Guvernul local pregateste un cadru legislativ pietei crypto, printr-o cota de impozitare corespunzatoare, un sistem de protectie pentru utilizatori, sanctionarea si eliminarea conturilor false, surselor inselatoare sau fraudelor, metode de reglementare a bancilor digitale, exchange-urilor si brokerilor. Trezoreria australiana a avertizat asupra reformelor inca din decembrie si propune astfel o revolutionare a sistemelor de plata. Aditional, senatorul Andrew Bragg, un sustinator al legislatiei, a propus si el cateva amendamente.

Regimul de la Canberra va incepe sa lucreze pe trei directii, ca pana la sfarsitul anului, reglementarile sa prinda forma. Una ar fi un raport de analiza si consultanta al industriei si jucatorilor din domeniu, initiat de guvern, cu privire la abordarile si viabilitateaunui regim de licentiere pentru bunurile digitale. Separat, vor exista alte doua investigatii infaptuite de Consiliul de Reglementare Financiara (CFR) si Autoritatea de Reglementare (ACCC) pentru examinarea „debancarii” domeniului digital, adica retragerea serviciilor bancare din mai multe business-uri. Toate aceste actiuni avand menirea de a veni cu solutii si propuneri de definire a legii privind activele digitale.

In Australia, conform ultimelor sondaje, circa un sfert din populatie, a detinut/detine/urmeaza sa detine crypto monede, fapt ce o plaseaza intre statele cu cea mai ridicata adoptie.

Bursa crypto din Taiwan, posibila asociere cu Nasdaq

MaiCoin, prima si cea mai importanta bursa din China, care a permis tranzactionarea de active digitale are in plan vanzarea de actiuni, pe celebrul indice Nasdaq.

Pentru acest demers, bursa pregateste un plan pana in 2024 si extinderea pe piata din sud-estul Asiei. Doar doua organizatii au reusit in ultimii ani sa pregateasca la timp oferta publica initiala (IPO) pentru a fi listate pe piata din SUA. Momentan, MainCoin asteapta finalizarea infuziei Serie C, care ar putea evalua compania infiintata in 2014, la 400 de milioan de dolari. Bursa de la Taipei realizeaza majoritatea profiturilor din tara, dintre corespondentii sai si se asteapta ca in urmatorii 3 ani, veniturile sale sa creasca cu peste 70%. Se considera ca Taishin Venture Capital, o subsidiara a Bancii Taishin, este unul dintre investitorii sai. MaiCoin susține și un proiect de stablecoin in dolari pentru teritoriu, dar greutatile intampinate de lipsa unui cadru si reglementari din partea Bancii Centrale, fac misiunea dificila.

In timp ce majoritatea statelor din zona, inafara de China, au pozitie pro-crypto si o legislatie permisiva, Taiwan deocamdata doar a cerut firmelor sa se adapteze cum pot legii locale contra fraudelor si spalarii banilor. si monede stabile in dolari din Taiwan, dar provocările de reglementare din partea Băncii Centrale a insulei pot împiedica dezvoltarea acestuia.

14% din afacerile din El Salvador utilizeaza crypto

Micul stat din America de Sud, a savarsit o premiera anul trecut in septembrie cand a devenit prima tara ce a oficializat Bitcoin ca moneda legala de schimb.

In ultimele 7 luni de la adoptarea „batranului crypto”, desi autoritatile din El Salvador au organizat cursuri atat pentru persoane fizice, cat si juridice, programe speciale si seminarii, dar si multe activitati in zona descentralizata, cu scopul de a educa si sustine companiile locale sa se familiarizeze cu moneda. In ciuda acestui fapt, din aproape 350 de firme chestionate din ianuarie in februarie, doar 14% spun ca au folosit Bitcoin, de cand oficializarea sa a devenit valabila. Peste 90% dintre business-uri cred ca opera lui Satoshi Nakamoto, a avut un impact mic asupra vanzarilor sau performantelor proprii. Cu toate acestea, 1 din 10 din companii, au tranzactionat cel putin o data moneda virtuala.

Presedintele El Salvador, Nayib Bukele, are in continuare mare incredere in crypto si decizia luata anul trecut, in ciuda avertismentelor FMI si considera ca acesta este viitorul si marea sansa economica a tarii. Seful statului, a si facut niste predictii pentru acest an, si anume, alte doua tari vor legaliza Bitcoin ca moneda oficiala de schimb, valoarea activului va atinge 100.000$, va avea un rol major in alegerile parlamentare americane, va incepe constructia Orasului Bitcoin (ca zona la baza vulcanilor) si Obligatiunile Vulcano (fond de obligatiuni Bitcoin) vor exploda. De asemenea, un fapt certificat, turismul dupa adoptarea bunului digital a crescut cu 30%.

Bukele va vorbi in acest an la Marea Conferinta Bitcoin, programata intre 6-9 aprilie in Miami, unde va anunta noi surprize legate de tara sa si crypto moneda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort