ghid

Cum a aparut Bitcoinul? Istoria Bitcoin-ului

Cu siguranta foarte multa lume isi pune aceasta intrebare, cum a aparut Bitcoinul? 

Cine a creat Bitcoinul?

Bitcoinul (BTC) a aparut in anul 2009 si a fost creat de o persoana sau un grup de persoane anonime, “Satoshi Nakamoto”, pseudonimul acelui presupus creator al criptomonedei. Tot aceasta persoana, odata ce a creat Bitcoinul a si revolutionat modul in care functiona pana acum industria financiara.

Internetul sustine ca  artistul american Vincent van Volkmer este defapt marele Satoshi Nakamoto, creatorul Bitcoin. El vorbeste foarte des despre faptul ca este matematician si criptolog. Are contacte stranse cu expertii care detin cunostintele ce au dat nastere sistemului blockchain, insa, tot el contrazice afirmatia ca el ar fi creat bitoinul. Tot Nakamoto a minat si primele criptomonede bitcoin.

Se estimeaza ca in primele luni de la lansare acest anonim Nakamoto ar fi minat peste un milion de Bitcoini. Daca ar fi sa calculam la valoarea de pe piata din ziua de astazi, Nakamoto ar avea peste 15 miliarde de dolari in portofel.

Gavin Anderson si Bitcoin

O alta curiozitate este ca in anul 2010 acest anonim a predat “cheia de alerta” si codul sursa de control, programatorului Gavin Anderson, care a devenit in cele din urma principalul si singurul dezvoltator al retelei Bitcoin.  Cel mai ingenios lucru pe care l-a facut acest programator a fost sa elimine orice control centralizat. De ce a facut el asa ceva? Simplu, chiar el a declarat ca daca intr-o zi un autobuz il loveste si moare, Bitcoin sa poata functiona autonom fara probleme si fara implicarea sa.

Bitcoin in stadiul incipient

La inceput, cand Bitcoin a fost creat, pretul sau era negociat de catre utilizatori, din acest motiv a avut si fluctuatii foarte mari la inceput. Aceste fluctuatii de pret au si atras interesul investitorilor care riscau si risca in continuare sume imense in criptomonede, dar nu numai.

Concluzie

Dupa 11 de ani de la crearea sa, nimeni nu stie cine a creat Bitcoinul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort