ghid

Cum faci bani din criptomonede? Ce sunt criptomonedele si cum investesti in ele?

Cum poti face bani din criptomonede?

Suntem in era tehnologiei si oportunitatile sunt nelimitate. Foarte multe afaceri care pana acum functionau doar fizic si-au mutat activitatea in mare parte online. Din ce in ce mai multi oameni lucreaza de pe calculatoare si/sau de acasa. Din ce in ce mai multe companii prefera sa-si puna angajatii sa lucreze de acasa din multe motive. Tehnologia avansand asa de mult incat si sursele de venit s-au diversificat iar acum putem sa ne multiplicam banii destul de usor in mediul online.

Criptomonedele au inceput sa fie din ce in ce mai cunoscute in randul oamenilor, devenind un fenomen global cunoscut de intreaga lume, iar acestea propun o schimbare majora a formei de plata. Este posibil ca in scurt timp portofelul nostru pe care il folosim pentru a cumpara bunuri si servicii sa devina virtual!

Iata un scurt ghid in care va prezentam ce sunt criptomonedele si cum se fac bani din criptomonede.

Ce sunt criptomonedele?

Ca in orice alta afacere este foarte bine sa va informati despre domeniul in care doriti sa va investiti economiile. Din acest motiv este foarte bine sa intelegem ce sunt criptomonedele si cum funtioneaza ele. Criptomoneda este o forma de plata digitala pentru achizitionarea de bunuri sau servicii, la fel ca monedele traditionale(EURO, LEI), doar ca criptomonedele sunt digitale, nu au forma fizica. Acesti bani digitali/virtuali sunt tinuti in portofele virtuale si se pot face tot felul de tranzactii, exact ca si cu cei fizici.

Pentru cei mai curiosi si cei mai experimentati, o criptomoneda este o moneda digitala sau virtuala care utilizeaza criptografia pentru securitate in care tranzactiile sunt inregistrate pe un registru digital public numit blockchain.  Prima moneda virtuala a aparut cu prima criptare a unui blockchain, astfel nascandu-se Bitcoin, acum aproape 10 ani. Desi a trecut un deceniu de la redactarea primului white paper, aceasta criptomoneda Bitcoin ramane in continuare cel mai popular si mai valoros activ digital, insa acum exista mii de criptomonede.

Pentru a aprofunda si intelege cum functioneaza criptomonedele va invitam sa cititi articolul Cum functioneaza criptomonedele.

Cum putem face bani din criptomonede?

Nu va mai tinem in suspans si trecem direct la subiect: Cum putem face bani din criptomonede? Pai aici sunt 2 metode pe care le vom discuta separat.

Prima metoda este cea de a “Mina” acesti bani virtuali. Da! Actiunea de a crea astfel de monede se numeste minat. Actiunea de a mina se realizeaza bineinteles de catre un miner, adica un calculator sau o unitate de calcul. Treaba unui miner este de a calcula si de a valida diversi algoritmi care stau la baza criptomonedelor. De asemenea tine si evidenta tranzactiilor si in schimbul acestei munci este rasplatit cu o cantitate din acea criptomoneda. Practic noi punem acel calculator sa realizeze calcule in schimbul monedelor.  Aceste monede le tinem in portofelul nostru electronic si le putem vinde oricand in schimbul banilor reali.

A doua metoda de a face bani din criptomonede este din trading. Investim o suma de bani intr-o criptomoneda si asteptam ca aceasta sa-si mareasca valoarea in timp. De asemenea, putem sa cumparam o moneda in scadere, deschidem o pozitie de vanzare (functioneaza exact ca cea normala doar ca vom avea profit atunci cand pretul scade).

In ultimul rand trebuie sa va documentati foarte bine despre criptomoneda in care doriti sa investiti. Puteti da foarte usor lovitura si sa faceti bani frumosi sau puteti sa pierdeti o parte buna din bani.

Care este metoda mai buna de a face bani din criptomonede?

In cazul minatului totul este mai sigur, cumparati un calculator sau o masina de calcul special conceputa pentru asa ceva si o puneti la minat. In cel mai rau caz daca productivitatea nu este destul de buna veti pierde ceva bani din cauza energiei electrice. (aceste masini de calcul consuma foarte multa electricitate). Toate masinile de calcul au o putere de minat in functie de criptomonda. Daca pretul si puterea de minat este mica atunci calculatorul nu-si acopera costurile de funtionare si implicit investitia in utilaj.  Daca toate merg bine va puteti asigura un profit destul de frumos cu aceasta metoda, nu exagerat dar ceva consistent.

In cazul trading-ului, acesta este mai riscant, daca nu va informati bine puteti pierde foarte multi bani, pretul criptomonedelor fluctueaza de la secunda la secunda, deci orice se poate intampla. In acest caz veniturile pot fi foarte mari, va puteti inzeci suma dar in acelasi timp puteti pierde acea suma de 10 ori, deci mare grija in ce alegeti sa investiti.

Metoda de trading este mai riscanta dar veniturile sunt clar mai mari, pe cand prima metoda cu minatul este mult mai sigura dar si profiturile sunt ceva mai mici.

De ce sa investim in criptomonede si nu in altceva?

De ce este mai avantajos sa investim in banii electronici decat in afaceri clasice? Pai in primul rand putem face totul de pe un telefon, chiar si minerii sunt controlati foarte usor de la distanta.

Aceasta piata de criptomonede este asa de mare incat si unele guverne au inceput sa aiba active in acest domeniu. In cazul banilor clasici autoritățile fiscale ale fiecărui stat, dar și cele internaționale, asigură numărul de bucăți (bancnote, monede, etc) care sunt in circulatie pe piață, dar și siguranța acestora, luptând împotriva falsificării banilor. Criptomonedele sunt tranzactionate printr-un sistem descentralizat. Aici fiecare miner controleaza monedele precum banca controleaza numarul banilor de pe piata. Avantajul in acest caz este ca din punct de vedere teoretic criptomoneda este imuna la interventia sau manipularea venita din partea guvernului.

Unde putem cumpara si vinde monede virtuale?

Monede virtuale puteti cumpara si tranzactiona pe foarte multe platforme disponibile oricui precum: Binance, Coinbase, Kraken, KuCoin, Gate.io, Poloniex, Bittrex, Revolut, etc.

In momentul de fata, Binance este cea mai importanta platforma de tranzactionare de criptomonede care ofera una dintre cele mai competitive rate de tranzactionare, avand un volum de tranzactionare pe ultimele 24 de ore, de peste 50 de miliarde de dolari. Au si versiune de mobil, dar si de desktop. Depozitul este foarte usor de realizat, se poate face transfer SEPA – 0% comision sau direct cu cardul – 1.8% comision.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort