
Va amintiti de ciorbele si borsurile de alta data care aveau acel gust de mai cereai inca o portie? Daca raspunsul este DA, cu siguranta va amintiti si de taiteii de casa, atat de gustosi.
Mie ciorba cu taitei de casa imi aminteste de copilarie. Mi se pare ca schimba total gustul si ca vin cu un plus de savoare. Daca mai aveti si carne de pasare crescuta la tara, cu atat mai bun va fi rezultatul.
Totusi, chiar daca sunt atat de gustosi, multa lume evita taiteii de casa, probabil din cauza faptului ca par greu de facut. Idea este ca sunt ,,floare la ureche” si aveti nevoie doar de trei ingrediente. Eu ii prefer in ciorba/borsul de pui, curcan sau alta carne de pasare, dar voi ii puteti folosi la orice ciorba vreti.

Ingrediente necesare
- 1 ou
- un praf de sare
- faina de grau
Cum facem taiteii?
Daca numarul mic de ingrediente v-a imprsionat, inseamna ca nu o sa va vina sa credeti cat de usor se fac.
- Bateti oul impreuna cu praful de sare.
- Adaugati treptat faina si framantati pana cand aveti un aluat dens, chiar tare.
- Intindeti aluatul pentru taitei cu ajutorul unui facalet/sucitor cat mai bine. Va puteti folosi de faina daca aluatul devine lipicios. Trebuie sa obtineti o foaie cat mai subtire.
- Puneti un strat subtire de faina pete foaie ca sa nu se lipeasca aluatul si rulati-l ca pe o clatita.
- Taiati fasii cat mai subtiri, apoi scuturati-i de faina si lasati-ti sa se usuce putin.
Nu-i asa ca e foarte simplu? Incerc sa fac cat mai des taitei pentru ca toata lumea ii iubeste si abia asteapta sa mai fac o ciorba delicioasa.

Cand eram copil, mama facea bors de cocos sau de gaina si ma punea pe mine sa fac taiteii. Prima data i-am taiat atat de grosi incat, dupa ce au fiert si s-au umflat, borsul mamei devenise paste cu pulpe de gaina. Chiar va recomand sa ii taiati subtiri, nu faceti ca mine!
Spor la gatit cu taitei!