ghid

Cum sa gasesti scoala potrivita pentru copilul tau?

Vara este pe sfarsit si scoala se apropie cu pasi repezi; la fel si marea agitatie pentru a te asigura ca ai gasit cea mai buna scoala. Stim cu totii ca trend-ul in ultimii ani este de a inscrie copiii la scoala cea mai renumita chiar daca nu se afla in vecinatate. Se merge atat de departe incat se platesc locatarii din zona scolii pentru a obtine o mutatie in buletin.

Scoala potrivita pentru copilul tau poate face diferenta in cariera sa academica de succes. Vestea buna este ca exista multe optiuni in educatie dincolo de scoala publica de pe strada astazi. Vestea proasta este ca abundenta optiunilor ii lasa adesea pe parinti intr-o problema cu privire la modul de a alege cel mai bun mediu pentru copiii lor. Este important sa stii ce sa cauti intr-o scoala pentru a te asigura ca copilul tau primeste cea mai buna educatie posibila pentru nevoile sale specifice. In unele cazuri, ar putea fi intr-adevar scoala publica de pe strada, in timp ce alti copii ar putea avea nevoie de un mediu diferit pentru a le facilita procesul de invatare cel mai eficient.

Care sunt alegerile?

Multi parinti nu sunt constienti de diferitele alegeri pe care le au astazi in educarea copiilor lor. Unele dintre optiunile disponibile in educatie includ:

 • Scoli publice de vecinatate
 • Scoala privata
 • Scoli la domiciliu

Este important sa afli diferitele tipuri de scoli disponibile, astfel incat sa poti face o alegere in cunostinta de cauza pentru copiii tai.

Factori de luat in considerare la selectarea unei scoli

 Odata ce stii ce optiuni iti sunt disponibile, este timpul sa determini cel mai bun mediu pentru copilul tau.

 Pentru asta, un parinte trebuie sa stabileasca urmatoarele patru criterii:

 • Ce doresti sa invete copilul tau (subiect specific, nivel de dificultate academica)
 • Cum invata cel mai bine copilul dvs. (stil de invatare particular, provocari)
 • Nevoi sociale (nivelul de contact cu colegii)
 • Probleme practice (programare, activitati extracurriculare etc.)

Fa o lista

Fa o lista cu caracteristicile pe care le doresti in scoala la care urmeaza copilul tau sa mearga. Unele dintre elementele de baza pe care se pare ca parintii le cauta la o scoala eficienta includ:

 • Profesori si personal renumiti si “vanati” de toata lumea
 • Copii ocupati,eventual pregatiti pentru olimpiade
 • Curriculum riguros
 • Relatie vibranta parinte-profesor

Se recomanda verificarea punctajelor standardizate ale scolilor pentru a se asigura ca elevii au performante la niveluri academice adecvate cu toate ca cele mai renumite scoli nu sunt intotdeauna cele mai potrivite pentru nevoile micutului tau.

De cele mai multe ori insa, dorintele copilului nu sunt luate in considerare, desi cel mai probabil copiii si-ar dori sa ramana in cartier, aproape de casa si impreuna cu prietenii.

Este adevarat ca un copil va invata la orice scoala daca ii place sa invete dar ca si parinte iti doresti sa ii oferi un inceput bun in parcursul academic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort