ghid

Cum sa gasesti un loc de munca dupa ce ai fost casnica

Esti gata sa revii la forta de munca? Iata Cum sa faci tranzitia.

Esti o mama (sau un tata) casnica si vrei sa te intorci la munca? Zilele petrecute acasa cu copilul tau sunt probabil ocupate, importante si pline de satisfactii. Totusi, pentru angajatori, atat de mult timp departe de locul de munca, pare un decalaj in CV-ul tau.

Deci, cum pot casnicele sa-si arate talentele, sa se intoarca in lumea carierei si sa fie invitate la interviuri?

Revizuieste elementele de baza

A trecut ceva timp de cand ai trimis ultima data CV-uri si scrisori de intentie si ai avut un interviu de angajare? Este logic atunci sa petreci timpul examinand procesul de solicitare a unui loc de munca.

CV: Impreuna cu scrisoarea de intentie, CV-ul tau este cel mai important document pe care il vei crea pentru cautarea unui loc de munca.

LinkedIn si alte site-uri de retea: in prezent, a avea un profil LinkedIn este esential pentru majoritatea persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca.

Improspatarea scrisorii de intentie: Este essential sa sti cum sa scrii o scrisoare de intentie care sa atraga atentia recrutorilor. La urma urmei este primul tau contact cu acestia.

Site personal: In functie de domeniul tau, iti poate fi de ajutor sa creezi un site personal pentru a iti prezenta scrierea, proiectarea sau alte talente intr-un portofoliu de lucru online.

Cele trei C: cursuri, conferinte si certificari

Cursurile, conferintele si certificarile sunt toate modalitati bune de a te reinscrie in cariera si in jargonul care probabil o insoteste.

Pe langa faptul ca te ajuta sa te reimplici, aceste tipuri de situatii de grup sunt oportunitati excelente pentru retea.

Ia in considerare voluntariatul

Voluntariatul este un alt mod bun de a face conexiuni. In timp ce orice tip de munca voluntara este utila pentru intalnirea cu oameni, urmareste sa faci o activitate voluntara relevanta pentru domeniul tau de alegere (sau pentru o organizatie care are o legatura cu domeniul tau).

Intoarce-te usor la munca

In loc sa te concentrezi asupra obtinerii unui rol cu ​​norma intreaga, cauta un contract cu jumatate de norma. Pentru multi angajatori, aceste tipuri de posturi servesc drept test drive – reprezinta o modalitate ieftina de a vedea daca un rol trebuie sa fie cu norma intreaga si de a afla daca un potential angajat este potrivit. Deoarece riscul pentru companie este scazut (angajatii temporari, in general, nu sunt inclusi in efectiv si nu primesc beneficii), aceste pozitii sunt adesea mult mai usor de obtinut.

O alta strategie pentru a iti cauta un loc de munca este de a stabili intalniri cu recrutorii si agentiile de personal. Nu numai ca aceste organizatii te vor conecta potential cu un loc de munca, dar interviurile cu acestea sunt, de asemenea, o modalitate buna de a iti reimprospata abilitatile de interviu si de a exersa sa raspunzi la intrebari comune de interviu.

Retea, Retea, Retea

Este un cliseu adevarat: uneori este vorba mai mult despre cine stii decat despre ceea ce stii. Reteaua poate parea falsa si fortata, dar facuta bine, este doar o chestiune de a face conexiuni si de a face favoruri.

Cauta oportunitati de a cunoaste oameni noi in domeniul tau. Poti gasi evenimente relevante de la asociatii profesionale, dar poti petrece si timp cu vechi prieteni si colegi de munca.

La un interviu poate doresti sa subliniezi munca de voluntariat. Sau poate este vorba doar de a spune: „Am lucrat ca parinte la domiciliu in ultimii ani”.

Sti ca intervievatorii vor dori sa stie ce ai facut, iar o slujba care dateaza de acum cinci ani ar putea sa nu para relevanta. Dar acest lucru nu ar trebui sa fie descurajator; este totusi posibil sa iti continui cariera sau chiar sa incepi una noua. Cel mai important este sa faci ceea ce iti place si ceea ce sti deja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort