ghid

Cum sa prepari ciorba gustoasa de perisoare| Reteta

Daca doriti sa va impresionati familia sau aveti musafiri si nu stiti cu ce sa-i serviti, cu aceasta ciorba de perisoare veti merge la sigur, tuturor le place!

Sa gatim impreuna!

Ingrediente necesare:

  1. 500 g piept de pui
  2. 3 linguri de orez
  3. 1 ceapa
  4. 2 oua
  5. ½  legatura de marar
  6. Sare
  7. Piper
  1. Carne de pui (eu am folosit copanele)
  2. 2 morcovi
  3. ¼ telina
  4. 2 radacini de patrunjel
  5. 1 ceapa mare
  6. 1 ardei gras rosu
  7. Bulion
  8. Taietei
  9. 1 legatura de patrunjel
  10. Bors
  11. Sare

Mod de preparare:

1. Dam prin masina de tocat pieptul de pui.

2. Adaugam cele 2 oua.

3. Spalam 3 linguri de orez si le punem peste carnea tocata.

4. Spalam, tocam mararul si il adaugam in compozitie.

5. Punem cate un varf de cutit de sare si piper.

6. Spalam, taiem foarte marunt ceapa, apoi o punem in vas cu celelalte ingrediente.

7. Amestecam toate cele enumerate pana devine un aluat omogen.

8. Pastram compozitia la frigider pana este gata ciorba.

1. Se spala carnea cu apa rece si se verifica de pene si puf.

2. Se pune carnea de pui la fiert in aproximativ 5 litri de apa si in care s-a pus sare, eu am ales copanele, pe care le-am pus ulterior la cuptor si am facut friptura. De avut in vedere, atunci cand da in clocot, sa se indeparteze spuma ce se ridica deasupra. Cand furculita intra cu usurinta in carne inseamna ca este suficient gatita si se scoate din oala.

3. Taiem ceapa marunt si o punem intr-o tigaie, in care am incins putin ulei, si o untim pana capata culoarea aurie, cand aceasta are culoarea galbena turnam putina apa pentru a evita arderea ei, va recomand sa aveti o cana cu apa langa aragaz.

4. Dam prin razatoare radacinoasele si taiem cuburi ardeiul. Puteti taia cuburi si radacinoasele, cum preferati. Personal,  imi rezerv o zi in care sa imi pregatesc  zarzavat pentru ciorbe  si mi-l congelez, de aceea in poza veti vedea zarzavat inghetat.

5. Adaugam peste ceapa legumele pregatite la pasul 4 si le gatim pana se inmoaie.

6. Punem legumele in zeama de carne pregatita la pasul 2 si le lasam la foc mic.

7. Facem bilute din aluatul de perisoare pregatit si le punem in ciorba sa fiarba la foc mic, cand incep sa se ridice deasupra inseamna ca sunt aproape fierte, se mai lasa aproximativ 10 minute la foc mic.

8. Se adauga taieteii si ii fierbem conform timpului indicat pe ambalaj.

9. Dupa ce au fiert si taieteii, adaugam o lingura mare de bulion si punem aproximativ 250 ml de bors, cantitatea de bors pe care o punem va fi in functie de cat de acru este borsul sau de cum ne place noua sa fie ciorba.

10. Gustam daca mai trebuie sare sau bors, mai lasam sa fiarba aproximativ 10 minute la foc mic si apoi stingem focul.

11. Spalam, tocam patrunjelul si il adaugam in ciorba.

Pofta buna!

Nona Curalariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort