ghid

Cum sa-ti creezi o sursa de venit pasiv ca tanar?

Ce ti-ai putea dori mai mult ca tanar decat sa ai o sursa de venit pasiv. Pe langa sursa de venit, pur si simplu sa stai si sa-ti vina o suma de bani in fiecare zi, saptamana, luna sau an, in functie de tipul de investitie.

Totodata, in functie de suma investita initial, venitul va varia pe viitor. In acest articol va prezentam care sunt cele mai populare si bune metode de a va crea surse de venit pasiv.

Cumpara un apartament si inchiriaza-l

O metoda foarte sigura si pe termen lung este sa cumperi un apartament si sa-l inchiriezi. Dezavantajul este ca investitia initiala este destul de mare si nu e la indemana oricarui tanar, iar perioada de recuperare a investitiei este si ea destul de lunga.

Timpul de asteptare pana la intrarea investitiei pe profit poate fi de cativa zeci de ani, dar acest articol este destinat tinerilor, deci foarte putin probabil ca un tanar pana in 21-23 de ani sa detina banii pentru un apartament. Pentru asta exista o metoda destul de simpla si accesibila, puteti cumpara un apartament prin programul Prima Casa sau cu ajutorul unui credit ipotecar, tot ceea ce aveti nevoie este un venit lunar trecut in acte, minim 1 an la acel loc de munca si un avans de cateva mii de euro, deci o investitie initiala destul de mica.

Dupa ce obtineti aceasta finantare si cumparati un apartament, il dati in chirie, in medie chiria ar trebui sa acopere rata lunara si restul cheltuielilor cu apartamentul plus un mic profit. Aceasta investitie iti asigura un venit pasiv, iar dupa plata ratei apartamentul va fi al tau, achitat complet si pe urma poti sa il dai in continuare in chirie, profitul va fi incomparabil cu cel initial.

Dezvolta un blog, o pagina de Instagram sau un canal de YouTube

Orice metoda ai alege din cele 3 trebuie sa stii ca venitul nu va veni inca de la inceput, mai intai vei fi nevoit sa investesti timp si resurse pentru a le creste iar mai apoi venitul va veni in mod pasiv. Cel mult veti fi nevoit sa faceti cateva postari la cateva zile, ceea ce nu necesita timp prea mult. Investitia initiala este destul de mica iar profitul vine dupa cateva luni cel mult un an.

Investitia la bursa pentru dividente, depozite, titluri de stat si obligatiuni

Daca dispuneti de o suma de bani si nu doriti sa aveti grija prea mare de ea, cea mai buna varianta este aceasta. Puteti de asemnea sa investiti in mod constant sume mici de bani.

Aceasta metoda nu necesita timp prea mult, in schimb veniturile vor fi pe masura investitiei, profitul sau partea ce va revine variaza intre 1% pentru depozitele de stat si poate ajunge la 7-8% in cazul dividentelor.

Vanzarea de cursuri

O alta metoda de a face bani pasiv este din vanzarea de cursuri, insa la inceput veti fi nevoit sa va dedicati pentru crearea unui curs pe care sa-l vindeti mai apoi.

Aceasta metoda este mai complicata deoarece initial necesita o implicare foarte mare atat ca timp cat si financiar pentru a ajunge la autonomie totala si la o implicare 0 a timpului, ceea ce este foarte greu deoarece mereu va fi necesar sa va implicati, dar veniturile pasive din aceasta metoda sunt destul de frumoase.

Vanzarea de fotografii, trading cu domenii, inchiriere prin Airbnb sau dezvoltarea de aplicatii mobile

  • Daca esti fotograf iti poti scoate la vanzare pozele
  • Daca ai ceva timp poti cumpara domenii online si sa le revinzi la preturi mai mari.
  • De semenea, poti dezvolta aplicatii mobile, sa le postezi pe Google Play/App Store si sa astepti sa vina banii de la utilizatori din in-app purchases sau reclame Google. Acesta metoda va poate aduce un venit foarte mare daca este facuta corect si cu inspiratie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort