ghid

Cum sa traiesti o viata Verde

Studiile au arătat că peste 80% din populația mondială și-a exprimat îngrijorarea cu privire la mediu și dorința de a trăi o viata verde.

Cu toate acestea, poate fi un pic dificil să știi cum să începi sa devii responsabil cu mediul.

Deci, ce este viata „Verde”?

  • Constiinta

“Conștiința mediului” este cuvântul cheie pentru viața verde; descrie exact ce înseamnă verde. A fi conștient inseamna a înțelege implicațiile dăunării mediului.

  • Echilibrul

Înseamnă să ai un stil de viață care încearcă să aducă în echilibru resursele naturale ale Pământului, conservarea și pastrarea. Înseamnă să înțelegi cum să adopti obiceiuri care au un impact pozitiv asupra mediului.

  • Durabilitatea

Creșterea economică globală se obtine inevitabil în detrimentul degradării mediului. Scopul durabilității este  protecția mediului, practica economică și responsabilitatea socială.

Cum să faci primii pași pentru o viață verde

1. Reciclează

Este probabil cel mai important pas către schimbarea obiceiului de trai. Pubelele de gunoi reciclabil au un scop foarte clar, unele materiale sunt biodegradabile, iar altele dăunează mediului. Este important să separi materialele dăunătoare de cele care pot fi refolosite.

Reciclarea responsabilă poate evita problema mediului în creșterea contaminării cu mercur și alte toxine, a pământului și a apei.

2. Mergi pe jos sau cu bicicleta

Deși pare puțin peste mână, modul în care faceți naveta nu numai că economisește bani pe termen lung, ajută la sănătatea cardiovasculară și scade riscul de obezitate, dar cel mai important, reduce la minimum emisiile de gaze prin reducerea traficului.

3. Cumpărați local

Cumpărarea de la producătorii locali cât mai mult posibil, păstrează banii în economia locală, de obicei este mult mai ieftin decât mărfurile importate și să nu mai vorbim că protejează mediul prin reducerea transportului. „Politica ecologică” inseamna sa „gândiți global, acționați local” și, prin urmare, încurajarea producției locale ajută la creșterea unei comunități.

4. Economisiți apă și energie pentru a economisi bani

Facând dușuri în loc de băi, instalând capete de duș cu debit scăzut, plantând flori și alte plante care au nevoie de udare minimă, acestea sunt modalități simple de a economisi apă. Având în vedere că există țări în lume în care apa este tot mai putina, consumul apei în mod responsabil este moral și, de asemenea, economisiti bani.

Instalarea iluminării cu senzori de mișcare, deconectarea aparatelor atunci când nu sunt folosite sau spălarea hainelor în apă rece de câte ori este posibil, economisiesc mult consumul de energie și resurse naturale prețioase.

Au fost multe discuții despre schimbările climatice, încălzirea globală și nu e nicio surpriză că oamenii au început să ia aceste probleme foarte în serios. A deveni ecologic este mai frecvent acum ca niciodată și, din fericire, conștientizarea modului de a face acest pas important crește și se iau măsuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort