ghid

CV Angajare | Ce trebuie sa contina un CV sa atraga atentia angajatorului

CV Angajare – Cu siguranta iti doresti ca, atunci cand trimiti CV-ul pentru un post intr-o companie, acesta sa se diferentieze de celelalte si sa atraga atentia angajatorului, astfel incat sa devii prima lui optiune in ceea ce priveste postul disponibil.

CV-ul reprezinta cartea ta de vizita. Mai mult decat atat, CV-ul reprezinta singura parte din procesul de recrutare a unei companii pe care tu o poti controla. Mai exact, tu decizi ceea ce angajatorul citeste despre tine. Asadar, este important sa ti cont de catva sfaturi inainte de a trimite un CV de angajare pentru un post vacant.

1. Elimina informatiile care nu mai sunt de actualitate

Sa presupunem ca esti o persoana cu exerienta in ceea ce priveste domeniul de marketing, dar ai avut mai multe job-uri in trecut. In acest caz, poti mentiona primele locuri de munca, fara a oferi, insa, foarte multe detalii despre acestea. Acest lucru este valabil in cazul in care experienta recenta este mult mai relevanta pentru postul pentru care aplici. In schimb, poti face o mentionare a calitatilor si a abilitatilor pe care le-ai dobandit in toata aceasta perioada si care te recomanda ca fiind persoana potrivita pentru job-ul pe care ti-l doresti.

2. Actualizeaza sarcinile si responsabilitatile pe care le-ai avut

Fiecare post anterior pe care l-ai ocupat trebuie sa includa o descriere succinta a responsabilitatilor si a realizarilor pe care le-ai avut. Trebuie sa te asiguri in permanenta ca toate aceste date sunt actualizate, sunt prezentate clar si concis, astfel incat angajatorul sa poata intelege cu usurinta ceea ce ati avut de facut pentru acele posturi.

3. Concentreaza-te pe abilitatil si calificarile care te fac canditatul potrivit pentru job-ul pentru care aplici

Este foarte important sa iti verifici in permanenta CV-ul, iar atunci cand faci acest lucru sa te gandesti la lucrurile noi pe care le-ai invatat si la ultima data cand ai actualizat CV-ul. Utilizeaza exemple concrete despre modul in care ai dobandit abilitatile mentionate, nici nu realizezi cat de mult conteaza acest lucru.

4. Adapteaza-ti CV-ul pentru job-ul la care aspiri

Chiar daca iti actualizezi in mod constant CV-ul si il trimiti catre mai multe companii simultan , nu ezita sa il verifici din nou inainte de a il trimite. Arunca inca o privire asupra descrierii specifice a postului dorit, in special asupra abilitatilor si calificarilor esentiale pentru obtinerea acelui post.

Nu uita sa parcurgi CV-ul de fiecare data si sa il adaptezi in functie de job-ul pentru care aplici in acel moment, asigurandu-te, in acest fel, ca pui accentul pe abilitatile si exprienta care se potrivesc cu ceea ce cauta angajatorul.

5. Creeaza un design atractiv

Este foarte clar inteles faptul ca primul lucru observat de angajator este forma CV-ului, iar aceasta prima impresie conteaza extrem de mult. Incearca sa eviti fonturile greu de descifrat sau template-urile foarte incarcate, optand pentru paragrafe simple, clare, utilizand bulletpoints acolo unde este posibil acest lucru.

6. Cere si a doua opinie

De cele mai multe ori, atunci cand scrii si editezi un text, iti este dificil sa iti observi propriile greseli. Apeleaza la o persoana apropiata pe care o poti ruga sa verifice textul si sa iti ofere un feedback contructiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort