ghid

DAO Maker – Platforma care uneste startup-urile si investitorii in crypto!

DAO Maker

DAO Maker este o platforma care isi propune, dupa cum sugereaza si numele, facilitarea procesului de creatie a organizatiilor autonome descentralizate (Decentralized Autonomous Organizations – DAOs). DAO-urile nu sunt altceva decat orice fel de organizatii care nu au un detinator / o autoritate centrala, cum ar fi o retea de detinatori de criptomonede – deci orice aplcatie de tip blockchain.

DAO Maker le ofera sansa creatorilor de aplicatii de tip blockchain sa isi lanseze proiectele pe o piata mai mare, iar investitorilor, sa aiba toate proiectele in care au investit sau si-ar dori sa investeasca intr-un spatiu comun, bine organizat, pentru o mai buna monitorizare a tuturor investiilor lor.

Social Mining

DAO Maker se foloseste de conceptul de Social Mining, care inseamna, pe scurt, ca fiecare membru al unui sistem de tip blockchain are putere asupra valorii acestuia. Mai exact, reprezinta un pas necesar in trecerea de la un simplu blockchain la statusul de DAO adevarat. Fiecare utilizator care aduce orice fel de investitie intr-un sistem (fie prin cumpararea de criptomonede, introducerea de NFT-uri care pot fi achizitionate cu moneda aferenta sistemului, etc.), va fi rasplatit prin diverse modalitati(pot fi puncte, reputatie, etc.), care pot fi mai apoi transformate in criptomoneda nativa platformei.

DAO Maker isi doreste sa imparta ideea de Social Mining in 3 optiuni pentru care pot opta cei interesati, fiecare cu propriile beneficii:

  • Express, optiune disponibila pentru token-urile cu o limita de piata mica (sub $1B)
  • Atlas, optiune disponibila pentru token-urile cu limite mai mari, pe baza unui abonament
  • dTeams, optiune relativ noua, disponibila pentru proiecte finantate prin fonduri de capital, aflate in primele stadii de lansare

Cateva platforme de Social Mining active care colaboreaza cu DAO Maker sunt Injective Protocol, OpenPredict, NEM, Avalanche, 2key Network, etc. Practic, toate fac acelasi lucru: incurajeaza participarea activa in blockchain si intarirea nodurilor din retea, feedback organizat din partea investitorilor si detinatorilor de criptomonede, si mai ales crearea de relatii dintre sisteme diferite de tip blockchain prin informare.

Parteneri

Exista deja un numar mare de sisteme la inceput de drum care au optat pentru parteneriatul cu platforma DAO Maker, printre care se numara o gama larga de jocuri de tip blockchain, dar nu numai: WAM (despre care gasiti un articol aici), MetaGods, Solice, Themis, Omnia, Forward Protocol, 1Sol, etc.

De ce ar investi cineva in DAO Maker

Orice investitie realizata prin platforma DAO Maker va merge catre sistemul blockchain specific ales de investitor. Banii investiti nu sunt altceva decat Venture Capital, un concept prezent si in economia clasica, nu doar crypto: oricine poate investi un capital anume intr-o companie la inceput de drum, speculand o crestere a acesteia pe termen lung. Este exact ca si cumpararea de actiuni in mod clasic la o companie obisnuita si, evident, presupune asumarea unui oarecare risc. Aici intervine DAO Maker, care promoveaza startup-uri care au deja elan si prezinta o crestere viitoare aproape sigura.

Mecanismul SHO

Fiecare oferta pusa la dispozitia investitorilor de DAO Market functioneaza pe baza mecanismului SHO (Strong Holder Offering). Este un mecanism de finantare prin care investitorii eligibili sunt alesi in functie de diferite criterii. In cazul DAO Maker, de cele mai multe ori, exista un minim necesar al investitiei pentru ca aceasta sa fie valida, care difera in functie de platforma/sistemul in care investiti.

Token-ul DAO

Token-ul DAO poate fi achizitionat doar de detinatorii unui portofel Ethereum si a unei adrese MetaMask. Apoi, se poate investi in acesta printr-un simplu transfer bancar, dupa care token-urile pot fi transferate in alte valute crypto (sau, alte bunuri, cum ar fi NFT-uri, pot fi vandute pentru token-ul DAO), prin intermediul platformelor precum Uniswap, Gate.io, KuCoin, OKEx.

In momentul de fata, DAO este listat pe CoinMarketCap cu o valoare de $4.86, si orice investitor poate opta pentru optiunea de Staking.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort