ghid

De ce ai nevoie atunci cand te muti intr-o alta tara

Europa a fost o destinatie atractiva pentru oameni din intreaga lume. De obicei, incepe cu o vacanta si, cand vad tarile frumoase, precum si un stil de viata relaxat, multi turisti devin rezidenti. Totusi, cand vine vorba de mutarea intr-o tara noua, poate deveni dificil.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand te muti

Viza

Acesta este primul si cel mai important lucru oriunde in lume. In majoritatea tarilor europene, obtinerea documentelor de rezidenta este destul de simpla si exista o serie de agentii care isi ofera asistenta. Desi procesul este relativ simplu, totusi, consuma mult timp, astfel incat ajutorul profesional este o idee buna.

Munca

Intotdeauna este mai bine sa ai o oferta de munca inainte de a te muta, dar este de preferat sa fi prezent atunci cand aplici. Odata ajuns in tara, gasirea unui loc de munca este destul de usor oriunde, mai ales in domeniul ospitalitatii.

Gasirea unui loc de munca este totodata necesara pentru a obtine un card de sedere pentru a deschide conturi bancare.

Cazarea

Sa rezolvi cazarea inainte de relocare este esentiala nu numai din motivul evident al locului de sedere, ci este necesara si impreuna cu un contract de munca pentru dobandirea numarului de securitate sociala unde este cazul.

Cea mai buna zona pentru a gasi cazare depinde de preferintele individuale si, bineanteles, de buget. Cei mai mulți expatriati prefera zona centrala din cauza stilului de viața mai animat. De exemplu, un apartament obisnuit cu doua dormitoare poate costa de la 600 la 1200€ pe luna.

Majoritatea proprietarilor de apartamente solicita o plata in avans de 2 luni de chirie, deci este necesar sa ai bani pe care sa te bazezi inainte de a obtine primul salariu.

Asistenta medicala

Asistenta medicala din majoritatea tarilor europene este gratuita dupa ce esti rezident si ai numarul de securitate sociala. Cel mai bun lucru de facut inainte de a obtine un job este sa obtii un card european de asigurari de sanatate pentru a fi eligibil pentru taxe gratuite sau reduse de asistenta medicala. Este nevoie de cel puțin 15 zile pentru ca acest card sa fie emis, deci este recomandabil sa il soliciti la timp inainte de a calatori.

Stilul de viata

Unul dintre primele motive pentru care cineva s-ar muta in Europa este stilul de viata extraordinar de relaxat si cosmopolit. Este luxos, dar nu prea scump, alaturi de oameni primitori si distractivi.

Transportul public in tarile europene este foarte sigur si de incredere. Taxi si Uber sunt, de asemenea, o optiune ideala pentru a te deplasa, fiind destul de accesibila ca pret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole
Sponsor
Sponsor
Reclama ta aici
Continuă să te informezi

Destinații asemănătoare

Vacanta in Antalya – Ghid de calatorie 

Daca nu ai ajuns inca pe litoralul turcesc, vara aceasta este momentul ideal pentru o vacanta in Antalya. Aici vei gasi atat plaje linistite potrivite daca mergi cu cei mici,

Kusadasi, Turcia – Ghid de calarorie

Kusadasi este una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și atrage anual sute de mii de turiști! Stațiunea păstrează o atmosferă exotică, iar litoralul

AllEscort